Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +27 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 27. maijs
Loreta, Dzidra, Gunita, Dzidris

Jurševska: Iestājoties ES, cilvēkiem par eiro netika jautāts

Referendums par eiro ieviešanu galu galā būs neizbēgams, jo cilvēki esot pret to, tpmēr viņu viedoklis tiekot ignorēts, tā portālam Diena.lv atzina Zaļo un zemnieku savienības (ZZS)  biroja vadītāja Ilona Jurševska.

"Savulaik, kad bija jautājums par iestāju Eiropas Savienībā, neviens nejautāja iedzīvotāju viedokli arī par to, ka pēc laika latu varētu nomainīt eiro," viņa stāsta. I. Jurševska atzīst, ka par to ticis runāts, bet  norāda arī uz atšķirību, ka, piemēram, igauņiem referendumā bija iekļauts arī jautājums par eiro ieviešanu, "bet mums neviens neko tādu nepajautāja".

ZZS biroja vadītāja norāda, ka patlaban visas aptaujas liecina, ka iedzīvotāju vairākums ir pret eiro ieviešanu. Tas savukārt liecina, ka bez iedzīvotāju viedokļu jautāšanas nebūs iespējams iztikt. "Referendums ir tikai loģiska rīcība šādā situācijā," viņa ir pārliecināta.

Jautāta, vai ZZS sāktā diskusija par referenduma rīkošanu nav priekšvēlēšanu kampaņa, I. Jurševska skaidro, ka pašvaldību vēlēšanas šādas akcijas neietekmējot, bet Saeimas vēlēšanas esot pārāk tālu. "Pašvaldību vēlēšanās cilvēki balso par tiem cilvēkiem vai apvienībām, kam viņi uzticas, te lielajai politikai ir maza ietekme," viņa stāsta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē