Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Kalniņa-Lukaševica: Sīrijai nepieciešama tūlītēja palīdzība

"Miljoniem cilvēku gan Sīrijā, gan tiem, kas devušies bēgļu gaitās uz tuvējām valstīm, ir akūti nepieciešama tūlītēja palīdzība. Starptautiskajai sabiedrībai ir jāspēj sniegt nepieciešamā humānā palīdzība visā Sīrijas teritorijā, lai mazinātu cilvēku ciešanas, pārtikas un medikamentu trūkumu," trešdien augsta līmeņa starptautiskā konferencē Sīrijas un reģiona nākotnes atbalstam Briselē norādīja Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica.

Viņa pauda atbalstu Sīrijas konflikta politiskam risinājumam un ANO vadītajam miera procesam. Konfliktam nav iespējams militārs risinājums. Parlamentārā sekretāre arī izteica pateicību Sīrijas kaimiņvalstīm, kas uzņēmušas miljoniem Sīrijas bēgļu. Kalniņa-Lukaševica uzsvēra, ka Sīrijai nepieciešama ne vien tūlītēja palīdzība, bet arī skaidrs valsts atjaunošanas plāns.
 
"Sīrija joprojām nav droša vieta, kur atgriezties miljoniem tās iedzīvotāju, kas bija spiesti doties bēgļu gaitās. Lai atbalstītu tūlītējus stabilizācijas pasākumus atbrīvotajās teritorijās Sīrijas ziemeļos, Latvija ir apņēmusies sniegt tās finansiālo ieguldījumu starptautiskās koalīcijas cīņā pret ISIL/Da’esh, piešķirot 100 tūkstošus eiro," apliecināja parlamentārā sekretāre.
 
Tāpat Kalniņa-Lukaševica konferences dalībniekiem teica: "Noziegumu mērogs Sīrijā ir šausminošs. Nebūs iespējams panākt ilgtermiņa stabilitāti un nacionālo samierināšanās procesu Sīrijā, nesaucot vainīgos pie pilnas atbildības. Vainīgie par šo noziegumu izdarīšanu ir jāsauc pie atbildības bez kādas kavēšanās." Tādēļ Latvija sniegs atbalstu 10 000 eiro apmērā arī jaunizveidotā ANO Ģenerālās asamblejas mehānisma darbībai. Tas palīdzēs izmeklēt un sodīt atbildīgos par Sīrijā veiktajiem starptautisko tiesību pārkāpumiem.
 
Konferencē tika arī izvērtēta līdz šim paustās starptautiskās sabiedrības finanšu palīdzības izpilde, kā arī diskutēts par turpmākā atbalsta sniegšanu Sīrijai un tās kaimiņvalstīm. Tāpat tika izteikts plašs atbalsts Sīrijas konflikta politiskam noregulējumam, kas nodrošinātu Sīrijas iedzīvotāju izvirzīto pārstāvju vadītu un iekļaujošu politisko pārejas procesu. Konferencē pārrunāja starptautiskā atbalsta sniegšanu stabilizācijas un valsts atjaunošanas pasākumiem pēc politiskā pārejas procesa uzsākšanas.
 
Konferencē uzstājās ES augstā pārstāve ārlietās un drošības politikas jautājumos Federika Mogerīni (Federica Mogherini), ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs (António Guterres) un ANO īpašais sūtnis Sīrijā Stafans de Mistura (Staffan de Mistura). Dalībnieku vidū bija 70 valstu delegāciju vadītāji, kā arī starptautisko organizāciju pārstāvji. Augsta līmeņa starptautisko konferenci Sīrijas atbalstam organizēja ES, ANO un Vācijas, Kuveitas, Norvēģijas, Kataras, Lielbritānijas valdības.

Top komentāri

Jens Z
J
Visi šitie frauenzimmeri grigules, kalnietes, preiberģīšas, lukaševičas un kas tik vēl ne - aber nu kā uzburtas uz tām ārlietām... laikam jau tur ir ērti, jo atbildības nekādas, no viņām taču piem., Sīrijā nekas nav atkarīgs, bet iespēja papļerkstēt un kaut ko iekasēt takš tur ir...
Kurbads
K
Vienīgais ko Latvijas politiķiem šādā situācijā būtu jādara, jāizmanto iespēja paklusēt par lietām un notikumiem par kuriem nav nekāda daļa , ne arī kvalificēta viedokļa. Pieriet līdz ar "lielajiem suņiem" nav nekāda goda lieta.
zvirbulēns
z
Ko nu niekus runā, meitiņ! :)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Arī tu, brāli Progresīvais…

Jo tuvāk nāk Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas, jo vairāk Jaunā Vienotība (JV) uzvedas kā to potenciāla zaudētāja un jo vairāk vēlme testēt pagaidām vēl "vecākā brāļa" izturības robežas no ...

Biedra Sji turneja

Pēc piecu gadu pārtraukuma vizītē Eiropas valstīs ir ieradies Ķīnas līderis Sji Dziņpiņs, kurš jau paviesojies Francijā (Eiropas Savienības šobrīd vadošajā valstī), bet tagad dodas uz savu ieinteresē...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē