Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Kalnmeiers: Latvijas augstskolas juristus nevis gatavo, bet "štancē"

Latvijas augstskolas juristus nevis gatavo, bet "štancē", turklāt šobrīd ir novērojama tendence, ka cilvēki, kuri sākuši stažēties prokuratūrā, pēc sešiem mēnešiem nespēj nokārtot eksāmenu, intervijā aģentūrai LETA atzina ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Viņš norāda, ka mazajā Latvijā juristus sagatavo 11 augstskolās un tas mūsu valstij ir ļoti daudz. Prokuratūra regulāri izsludina pieteikšanos konkursā uz vakantajām prokurora amata vietām. Prakse rāda, ka uz vienu amata vietu piesakās pieci cilvēki. Viņu zināšanu līmenis ir ļoti dažāds. Ja cilvēks nesen absolvējis augstskolu un ir bez darba pieredzes, tad viņam ir tikai teorētiskās zināšanas, skaidro Kalnmeiers.

Automātiski gan rodas jautājums, cik labā līmenī ir šīs teorētiskās zināšanas, jo augstskolas Latvijā ir dažādas, pārdomās dalās ģenerālprokurors.

Tāpat novērojama tendence, ka cilvēki, kuri sākuši stažēties prokuratūrā, pēc sešiem mēnešiem nespēj nokārtot eksāmenu, piebilst Kalnmeiers. "Tieslietu ministrija šobrīd kā atbildīgā institūcija par tiesu politiku strādā pie vienotiem kritērijiem valsts eksāmenā, lai neveidotos situācija, ka students, nespējot nokārtot valsts eksāmenu Latvijas Universitātē, izņem dokumentus un nokārto eksāmenu citā augstskolā, kur prasību līmenis ir zemāks. Pašlaik, šādam cilvēkam nokļūstot tautsaimniecībā vai valsts pārvaldē, rodas tās sekas, ar kurām katru dienu saskaramies," uzsver ģenerālprokurors.

Kalnmeiers, tāpat kā daudzi citi speciālisti, uzskata, ka savulaik pieņemtais lēmums par Latvijas Policijas akadēmijas likvidēšanu bija kļūda, jo izmeklēšanas iestādēm ir nepieciešami specifiski un profesionāli sagatavoti eksperti. Viņš gan atzīst, ka naudas šādas augstskolas atjaunošanai nav un par to nav vērts runāt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē