Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kampars: Trukšņa iestāšanās Vienotībā līdzinās attālumam no Rīgas līdz Pekinai

Pagaidām iespēja, ka Jūrmalas mērs Gatis Truksnis varētu iestāties Vienotībā, līdzinās attālumam no Rīgas līdz Pekinai, portālam Diena.lv sacīja Vienotības ģenerālsekretārs Artis Kampars. Pats G.Truksnis atzina, ka priekšlaicīgi nevēlas sniegt komentārus par saviem plāniem attiecībā uz Vienotību, jo saņēmis nopietnus piedāvājumus arī no trīs citiem politiskajiem spēkiem.

Iepriekš presē izskanējušas ziņas, ka Vienotības saraksta lokomotīve Jūrmalā varētu būt Sarmīte Ēlerte. Tā kā viņa no kandidēšanas esot atteikusies, Vienotība nolēmusi uzrunāt bijušo Latvijas Pirmās partijas biedru G.Truksni, svētdien vēstīja raidījums Nekā Personīga.

Tiesa, A.Kampars portālam Diena.lv sacīja, ka sarunas par pievienošanos Vienotības sarakstam bijusi paša G.Trukšņa iniciatīva. Partijas valde secinājusi, ka šāda iniciatīva ir pārrunājama, taču šobrīd ne tuvu netiek pārspriests jautājums par iestāšanos vai par kādu konkrētu sadarbības modeli, sacīja A.Kampars. "Es esmu pārliecināts, ka Trukšņa kunga iestāšanās Vienotībā ir tā kā no Rīgas līdz Pekinai. Šobrīd tam vispār nav nekāda satura, pamata."

Arī Vienotības Jūrmalas nodaļas vadītāja Jolanta Eihentāle sacīja, ka partijas biedri ir atklāti piedāvājumiem un tiks izskatīts jebkura pretendenta iesniegums. "Attiecīgi, ja Gatis Truksnis iesniegs iesniegumu, arī mēs viņu kā jebkuru citu nodaļas biedra kanidātu vērtēsim," sacīja J.Eihentāle. Tiesa gan viņa nevēlējās komentēt, vai G.Truksnim, pievienojoties Vienotības sarakstam, tiktu izvirzīti arī kādi konkrēti noteikumi.

Taču A.Kampars pieļauj, ka turpmākas pārrunas ar G.Truksni varētu notikt, ievērojot konkrētus principus, jo Vienotībai šobrīd ir vairāki iebildumi pret notiekošo Jūrmalas domē. "Mēs uzskatām, ka šobrīd Jūrmalas domes vairākumā esošie cilvēki sevi ir sakompromitējuši, mēs apzināmies, ka vienam no viņiem ir krimināllieta par kukuļošanu, mēs zinām, ka Dzenīša kungam [Mārim Dzenītim – red.] un citiem ir ārkārtīgi slikta reputācija ne tikai Jūrmalā, bet visā Latvijā," situāciju komentēja A.Kampars.

Ja G.Truksnis nespēs Vienotības redzējumu par politiku Jūrmalā realizēt, tad, kā uzsver A.Kampars, šīs sadarbības nebūs. Tiesa gan par to vēl pārgari spriest, jo no G.Trukšņa nav saņemts iesniegums – notikušas vien pārrunas, atklāja A.Kampars.

Tā kā G.Truksnis saņēmis nopietnus piedāvājumus no četriem politiskajiem spēkiem, viņš nevēlējās sniegt komentārus par saviem plāniem, jo viss vēl esot procesā. "Negribu komentēt, kuri ir citi politiskie spēki, bet tas patiešām atbilst patiesībai, ka man ir šādi piedāvājumi. Viss ir procesā, mums ir nopietns darbs pašlaik Jūrmalā un ir daudz citu lietu. Šis jautājums ir dienas kārtībā, taču pāragri notikumiem pa priekšu negribu skriet. Laiks rādīs, kad nonākšu pie lēmuma," sacīja G.Truksnis.

G.Truksnis, kurš iepriekš darbojies kā Rīgas domes Finanšu departamenta iepirkumu speciālists, Jūrmalas domē sāka strādāt 2004.gadā. Viņu darbā pieņēma Latvijas Pirmās partijas mērs Juris Hlevickis, kurš vēlāk par kukuļdošanu nokļuva cietumā. Piecus gadus nostrādājis par izpilddirektoru, Truksnis spēra soli nākamajā līmenī – politikā, pirms 2009.gada vēlēšanām iestājās Ainara Šlesera partijā, kā vienīgais no sava saraksta iekļuva pašvaldībā un palīdzēja atkārtoti mēra amatā iesēsties Raimondam Munkevicam, vēstīja Nekā Personīga.

Pēc gada mēru Munkevicu par kukuļdošanu apcietināja KNAB. Tiesa Munkevicam neļāva ieņemt atbildīgus amatus, mēra amatam bija jāmeklē kāds kompromisa cilvēks un domes izvēle apstājās pie Trukšņa. Truksnis kļuva par Jūrmalas vadītāju un par saviem padomniekiem pieņēma Juri Hlevicki un Raimondu Munkevicu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē