Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Keris: LVSADA brīdinājuma akcija devusi rezultātus gan ilgtermiņā, gan īstermiņā

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) rīkotā brīdinājuma akcija, kuras laikā no 1.jūlija aptuveni 800 mediķu pārtrauca strādāt pagarināto normālo darba laiku, bez šaubām devusi rezultātus gan ilgtermiņā, gan īstermiņā, aģentūrai LETA sacīja arodbiedrības vadītājs Valdis Keris.

Viņš norādīja, ka protesta dēļ dažas ārstniecības iestādes akcijas priekšvakarā pat paaugstināja darbiniekiem algas, tādējādi gan atturot mediķus no piedalīšanās akcijā. Daļai ārstniecības iestāžu struktūrvienību akcijas laikā bija jāatsaka operācijas, līdz ar to nācies pārkārtot savu darbu.

Savukārt ārstniecības iestādes, kurās mazāks skaits darbinieku piedalījās protesta akcijā, īpašas pārmaiņas savā darbā neizjuta, atzina Keris.

Pēc viņa paustā, akcija bijusi pamanāma arī pacientiem, turklāt ne visi no viņiem bijuši saprotoši, piemēram, par atliktu operāciju mediķiem nācies uzklausīt šo cilvēku neapmierinātību un dažos gadījumos pat rupjības.

Keris teica, ka mediķi noteikti turpmāk ir gatavi arī iedarbīgākām protesta akcijām, tomēr, vēršot potenciālo protestu galveno smaili, nevis pret pacientiem, bet politiķiem. "Tieši viņu neizlēmība un bezatbildība ir galvenais cēlonis gan zemajam veselības nozares finansējumam, gan nepamatoti zemajām mediķu algām," norādīja LVSADA vadītājs.

Viņš arī piebilda, ka tas, kā mediķu neapmierinātība ar politiķu rīcību varētu izpausties nākotnē, ir jautājums, par kuru LVSADA biedriem detalizēti jāaprunājas, sanākot kopā.

Tāpat pagājušās nedēļas beigās LVSADA un Latvijas Slimnīcu biedrība aicināja Veselības ministriju (VM) steidzami sasaukt Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) Veselības aprūpes nozares apakšpadomes sēdi, lai apspriestu jautājumus par nozares finansēšanas likumprojektu un darba samaksas paaugstināšanu nozares darbiniekiem, tomēr pagaidām ministrija atbildi mediķiem nav sniegusi, piebilda Keris.

LVSADA cer, ka VM atbildi par sēdes sasaukšanu saņems ļoti drīz, jo patlaban notikumi risinās tik ātri, ka vairāk laika vienkārši nav. Cilvēki gaida atbildes un VM vilcināšanās neveicina labu noskaņojumu, bet tieši otrādi veicina darbinieku kareivīgumu, uzsvēra Keris.

Top komentāri

ieteikums
i
Nemelo kā komunisma cēlājs, ka tas jau ir pie apvāršņa.
Runājot līdzībās
R
Brīžiem viņš man atgādina kādas afrikāņu cilts vīriešus, kuri, kad viņu sievas dzemdē, apguļas gultā, stipri kunkst un saņem no kaimiņu večiem apsveikumus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē