Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Ķīlis: Ieroči un cilvēki armijas uniformās bērnudārzos ir kategoriski nepieņemami

Ieroči, cilvēki armijas uniformās un šāda veida vēstījumi bērnudārzos ir kategoriski nepieņemami, uzskata izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis. "Tāda ir mana personiska pārliecība," uzsver ministrs.

LETA jau ziņoja, ka privātā bērnudārza Pūcīte interneta vietnē ievietotā informācija liecina, ka 16.martā tur noticis leģionāru atceres dienas pasākums, kurā piedalījušies divi latviešu leģionāru formās tērpi vīrieši - Normunds Jērums un Ivo Lembergs no biedrības Latviešu karavīrs.

Kā informēja Ķīļa padomnieks komunikācijas jautājumos Reinis Tukišs, ministrs uzsver, ka šo konkrēto gadījumu izvērtēs Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD) un, ja nepieciešams, citi atbildīgie dienesti. Plašākus komentārus ministrs pašlaik nevar sniegt, jo atrodas Briselē, Izglītības ministru padomē.

IKVD Uzraudzības departamenta direktora vietnieka pienākumu izpildītājs Maksims Platonovs aģentūru LETA informēja, ka patlaban IKVD ir lūdzis privātās pirmsskolas izglītības iestādes Pūcīte vadītājai sniegt paskaidrojumu par to, ar kādu nolūku, mērķiem un kādas tēmas laikā tika organizēta nodarbība bērniem, uz kuru bija aicināti latviešu leģionāru formās tērptie vīrieši - Normunds Jērums un Ivo Lembergs no biedrības Latviešu karavīrs - un atnesti ieroči.

Kā liecina Firmas.lv informācija, SIA Bērnu radošais centrs "Pūcīte" 1200 kapitāla daļas 1200 latu vērtībā pieder Saeimas deputātam Imantam Parādniekam (VL-TB/LNNK).

Kā ziņots, Pūcītes vietnē ievietotajā fotogalerijā un videomateriālā redzams, kā pirmsskolas vecuma bērni rotaļājas ar īstām pistolēm, ložmetēju un granātām.

"Viņi bija tērpušies visīstākajos latviešu leģionāru formas tērpos un iepazīstināja bērnus ar visīstākajiem leģionāru kaujas ieročiem, apģērbu, ekipējumu, ikdienas režīmu un karavīru pienākumiem. Kā jau tas maziem puišiem pienākas, to interese par īstajiem karavīru ieročiem bija ievērojami lielāka par viņiem pašiem," teikts bērnudārza vietnē.

Sašutumu par leģionāru piemiņas dienas svinībām bērnudārzā paudusi virkne Krievijas mediju, nodēvējot tās par "nacistu līdzskrējēju patriotisma mācībām bērnudārzā Rīgā".


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē