Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Koalīcijas politiķi: Nesaskaņas par VID vadītāja iecelšanu valdības stabilitāti neapdraud

Nesaskaņas saistībā ar Ingas Koļegovas apstiprināšanu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja amatā valdības stabilitāti neapdraud, uzskata aģentūras LETA aptaujātie koalīcijas politiķi.

Komentējot Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) pausto saistībā ar iespējamo Koļegovas brāļa automašīnas aizturēšanu, kuru VID noliedza, Vienotības pārstāvji uzsver - pārmetumi nav pamatoti, tāpēc tie būtu jāpierāda vai jāatsauc.

Vienlaikus politiķi prognozē, ka Koļegova nākamnedēļ varētu tikt iecelta šajā amatā, kaut arī Vienotība savu nostāju neplāno mainīt.

ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis uzskata, ka Vienotībai nav mērķa panākt valdības krišanu, līdz ar to valdības pastāvēšana patlaban nav apdraudēta. Vienotības rīcība saistībā ar VID vadītāja iecelšanu vairāk esot skaidrojama ar mērķi "uzvilkt baltu kreklu" un piesaistīt sev elektorātu.

"Viņiem ir jauns vadītājs, ir uzstādījuši mērķi panākt 10% reitingu, un tas ir politiskais spēks, kas iejaukts daudz skandālos, tāpēc kaut kas ir jādara," pauda Brigmanis. Viens veids esot atbalstīt un izteikt priekšlikumus, savukārt otrs - visu laiku oponēt valdības vadītājam. Pēc Brigmaņa domām, Vienotība ir izvēlējusies šo otru ceļu - būt par iekšējo oponentu. Tādējādi Vienotība strādā arī uz to elektorātu, kam nepatīk pašreizējais valdības vadītājs.

Vienotības Saeimas frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa arī uzskata - pašlaik apdraudējumu valdības stabilitātei nav. Vienlaikus viņa kritizēja Kučinska izteikumus saistībā ar iespējamo Koļegovas brāļa automašīnas aizturēšanu, norādot, ka šī retorika nav nopietna politiķa cienīga. Viņa arī norādīja, ka Kučinskis un finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) ar saviem izteikumiem šajā gadījumā maldina sabiedrību un saasina situāciju koalīcijā.

"Šādi nemitīgi apvainojumi koalīcijas partneru virzienā ir jāpierāda vai jāatsauc," teica Āboltiņa, komentējot premjera vakardienas izteikumus.

Arī nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK valdes loceklis Imants Parādnieks atzina, ka Vienotība mēģina nodrošināt sev vēlētāju atbalstu, piedaloties VID ģenerāldirektora amata kandidātes Koļegovas "nomelnošanas kampaņā".

Viņaprāt, valdības stabilitāte nav apdraudēta un Vienotība to "nešūpo", bet gan reaģē uz VID vadītāja iecelšanu, jo pati partija ilgstoši ir vadījusi Finanšu ministriju un uztraucas, ka amatā tiks iecelts cilvēks, kas nav viņu izvēlēts. "Vienotības viedoklis ir Vienotības viedoklis," noteica Parādnieks.

Kā ziņots, Vienotības iebildumu dēļ valdība otrdien uz nedēļu atlika Valsts vides dienesta vadītājas Koļegovas apstiprināšanu VID ģenerāldirektora amatā.

Kučinskis vēlāk preses konferencē paziņoja, ka uz Latvijas robežas aizturēta Koļegovas brāļa automašīna. Premjers to uzskata kā pierādījumu, kas apliecina viņa rīcībā esošo informāciju par VID "shēmām un struktūrām", kuras nevēlas vadītāju, kas mainītu iestādi. Tāpat esot cilvēki arī partijā Vienotība, kuri nevēlas VID reformas. Savukārt Reizniece-Ozola norādīja, ka VID vadītāja amata kandidātes automašīnas aizturēšana ir spiediens uz ģimeni.

VID gan noliedza, ka kāda no tā struktūrvienībām būtu aizturējusi Koļegovas brālim piederošā uzņēmuma Molport automašīnu, sīkākus komentārus nesniedzot. Līdz ar to šobrīd nav zināms, vai ir veikta kāda cita aizturēšana saistībā ar Koļegovas brāli.

Vēlāk plašsaziņas līdzekļiem izsūtītā paziņojumā VID arī uzsver, ka kategoriski noraida izteiktos pārmetumus par centieniem izmantot dienesta rīcībā esošos resursus, lai ietekmētu dienesta vadības izvēli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē