Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Krištopans: Kāda jums galu galā daļa, ko es daru?

"Jūs negribat, lai jūsu guļamistabā kāds ielien? Bet kāpēc jūs gribat ielīst cita biznesā? Jo bizness ir ļoti intīma lieta," intervijā laikrakstam Dienas Bizness izteicies uzņēmējs, ekspremjers Vilis Krištopans.

Fragments no intervijas:

Kā vērtējat Panamas dokumentu skandālu?

Kāda bija pirmā reakcija? Jā, no Latvijas jau ir, bet nav interesanti... Tas uzreiz visu pasaka. Tātad, ja "tur iekšā" nav nosacīti Straujuma vai Kučinskis, tad nav interesanti! (Smejas.) Bet tas taču nozīmē, ka nevajag vispār par to interesēties! Jo ofšori ir biznesa sastāvdaļa, simts gadu tie ir bijuši un simts gadu vēl būs. Pirms gadiem divdesmit pateicu, ka vislielākā privilēģija nākotnē būs anonimitāte, nemaz neapzinājos, ka esmu paskatījies uz priekšu. Katram cilvēkam un it sevišķi biznesa cilvēkam. Kāda jums galu galā daļa, ko es daru? Tagad laimīgi ir tie cilvēki, kas staigā šortos un T kreklā, bet kas varbūt ir ļoti bagāti, kam pieder desmitiem miljardu vērts tīkls, par ko neviens nezina. Panamas dokumentu skandāls ir svešas naudas skaitīšana, tam nav nekāda sakara ar kriminālu. Ofšors nav krimināls. Vismaz lielākā daļā gadījumu. Ofšors ir tāpēc, lai saglabātu savu anonimitāti. Jūs negribat, lai jūsu guļamistabā kāds ielien? Bet kāpēc jūs gribat ielīst cita biznesā? Jo bizness ir ļoti intīma lieta.

Bet, ja runa ir par valsts amatpersonām, kas nav tikai un vienīgi biznesmeņi?

Tieši tāpēc šī pasaule kļūst aizvien nožēlojamāka. Ko nozīmē šāda amatpersonu nodalīšana? Tas faktiski ir cilvēktiesību pārkāpums. Bagāts, veiksmīgs cilvēks nedrīkst būt politikā. Tad jūs arī dabūjat pretī neveiksmīgos un faktiski lumpeņus politikā, jo bagātie tur nedrīkst būt pēc definīcijas. Tad nebļaujiet, ka jums ir tāda Saeima un tāda valdība. Jo bagātais, veiksmīgais un talantīgais tur nekad nebūs.

Visu interviju ar uzņēmēju, ekspolitiķi Vili Krištopanu lasiet pirmdienas, 18. aprīļa, laikrakstā Dienas Bizness!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Trūkst reālas rīcības

Investīciju klimats Latvijā investoru vērtējumā 2023. gadā sasniedzis viszemāko vērtību – 1,9 punktus no 5, un salīdzinājumā ar 2022. gada mērījumiem vērtējums nokrities par 0,4 punktiem. Tā secin...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē