Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Kučinskis: ASV paliks Latvijas stratēģiskais partneris

Lai arī kā beigsies ASV prezidenta vēlēšanas, ASV ir un būs Latvijas stratēģiskais partneris, LNT raidījumā 900 sekundes vērtēja premjers Māris Kučinskis (ZZS).

Viņš sliecas uzskatīt, ka ASV politika nemainīsies, jo viens cilvēks nevar radikāli mainīt iesākto politiku. Latvija jebkurā gadījumā respektēs ASV iedzīvotāju izvēli un "mūsu politika no tā netaisās mainīties".

Kučinskis atgādināja par neseno ASV līdzšinējā viceprezidenta Džo Baidena vizīti Latvijā, kas notika, lai paustu redzējumu, ka vēlēšanu rezultāti ASV politiku nemainīs.

Runājot par populisma vilni Eiropā, premjers teica, ka ir vērojama tendence, ka priekšvēlēšanu laiks ir radikāli mainījies - tie, kuri neatrastu dzirdīgas ausis pirms gadiem, tagad atrod.

Tagad ar radikāliem solījumiem virknē valstu mainās situācija, un to ietekmē arī bēgļu faktors, kas ir liela problēma visai Eiropai un ko veiksmīgi izmanto populistiskā augsnē. Labā ziņa ir tāda, ka sarunās ar valstīm, kurās izmaiņas bijušas un iedzīvotāji nobalsojuši par solījumiem, tie arī paliek solījumu līmenī. Un reālā dzīve visu notiek savās vietās, teica Kučinskis. Viņaprāt, iedzīvotāji patlaban vēlas ātrākas pārmaiņas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūsu valoda un tās prestižs

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā nesen tika spriests par atteikšanos no krievu valodas kā otrās svešvalodas vidusskolās, un kārtējo reizi atklājās, ka valodu tēma tiek uztverta ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē