Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Kučinskis: Jauns VID vadītāja amata konkurss vērtējams kā vēlme atgriezties pie iepriekšējā VID

Jauns konkurss uz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja amatu būtu vērtējams kā vēlme atgriezties iestādes darbības iepriekšējā stilā, kam līdz šim jau pateikts "nē", uzskata Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Komentējot partijas "Vienotība" lēmumu neatbalstīt VID vadītāja amata kandidātes Ingas Koļegovas kandidatūru, kā arī rosinājumu rīkot jaunu amata konkursu, Kučinskis norādīja, ka jauns konkurss "var beigties ar to pašu".

Politiķis arī uzsvēra, ka šāds konkurss varētu noslēgties tikai rudens beigās vai ziemā. Viņaprāt, lai arī kā tiktu vērtēta VID darbinieku rotācija, tiek pildītas nodokļu iekasēšanas prognozes.

Savukārt jaunu konkursu nevarot "vērtēt savādāk kā vēlēšanos atgriezties iepriekšējā stilā, kam esam pateikuši "nē"", sacīja Kučinksis, piebilstot, ka patlaban viņam ir bail par šiem mēnešiem, kurā VID paliktu bez vadītāja.

Kučinskis koalīcijā šodien vēlas dzirdēt Vienotības paskaidrojumus par šo lēmumu. Tāpat viņš uzsvēra, ka katrai koalīcijas partijai tomēr ir tiesības prasīt uz nedēļu atlikt jautājuma izskatīšanu valdībā.

"Skatīšos, kāds būs viņu piedāvājums - kopīgs lēmums tiks pieņemts koalīcijā," norādīja politiķis.

Kā ziņots, partija Vienotība lēma Koļegovas kandidatūru VID vadītāja amatam neatbalstīt. Savukārt Nacionālā apvienība aicinās savus ministrus atbalstīt Koļegovas kandidatūru ar nosacījumu, ka pēc gada būtu jāizvērtē viņas paveiktais. Arī Zaļo un zemnieku savienība atbalsta Koļegovu.

Bija plānots, ka valdība par Koļegovas iecelšanu amatā lems rīt, 9.augustā.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Dienas komentārs

    Vairāk Dienas komentārs


    Latvijā

    Vairāk Latvijā


    Pasaulē

    Vairāk Pasaulē