Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Kučinskis: Kanādas bataljona izvietošana Latvijā neprasīs papildu budžeta finansējumu

Kanādas vadītā bataljona izvietošana Latvijā neprasīs papildu valsts budžeta finansējumu, kas līdz šim nebūtu plānots, žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Kučinskis sacīja, ka ieguldījumi infrastruktūrā plānoti jau iepriekš un arī pēc NATO samita rezultātiem nav jāveic nekas "jauns vai negaidīts". Līdz ar to viss notiks Aizsardzības ministrijas plānotā budžeta ietvaros.

Ejot uz finansējuma pieaugumu aizsardzībai līdz 2% no iekšzemes kopprodukta, palielinājums būs arī nākamajā gadā, un nedz no partneru, nedz no AM puses netiek prasīts papildu finansējums.

LETA jau ziņoja, ka saskaņā ar NATO samitā lemto un Latvijas aizsardzības nozares vadības paziņoto Latvijā dislocējamo NATO daudznacionālo bataljona lieluma kaujas grupu veidos Kanāda un Polija. Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons gan uzsvēra, ka aptuveni ir iezīmējušās arī pārējās valstis, kas varētu vēl papildināt bataljonu. Viņš gan ne apstiprināja ne noliedza iepriekš neoficiāli izskanējušo informāciju, ka bataljonā varētu piedalīties arī Itālija, Dānija, Portugāle un Francija.

NATO līgums gan paredz, ka katra valsts sedz savas uzturēšanās izmaksas, taču, kā atzīmēja Garisons, sarunu rezultātā var vienoties par citiem risinājumiem.

LETA jau maija beigās vēstīja, ka Ādažu militārajā bāzē šogad un nākamgad plānoti vērienīgi projekti, lai tos izmantotu gan nacionālajām vajadzībām, gan NATO sabiedroto uzņemšanai.

Visiem būvprojektiem ir duāla nozīme - tos būvē gan nacionālajām vajadzībām, gan uzņemošās valsts atbalsta funkcijām, un tos būvē gan par valsts, gan sabiedroto finansējumu, iepriekš vēstīja AM.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Biedra Sji turneja

Pēc piecu gadu pārtraukuma vizītē Eiropas valstīs ir ieradies Ķīnas līderis Sji Dziņpiņs, kurš jau paviesojies Francijā (Eiropas Savienības šobrīd vadošajā valstī), bet tagad dodas uz savu ieinteresē...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē