Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Lībiņa-Egnere: Atsevišķas ES valstis nespēj sniegt adekvātu atbildi Krievijas propagandas radītajai ačgārnajai realitātei

Atsevišķas Eiropas Savienības (ES) valstis nespēj sniegt adekvātu atbildi Krievijas propagandas radītajai ačgārnajai realitātei, tāpēc ir nepieciešams sabiedroto atbalsts un palīdzība, šodien noslēdzot vizīti Bavārijā, uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere (Vienotība).

Vācijas politiķi un sabiedrība labi izprot izaicinājumus, ar kuriem patlaban sastopas Baltijas valstis, nespējot pilnvērtīgi pasargāt iedzīvotāju prātus no kaimiņvalsts agresīvās propagandas. "Šo jautājumu Vācijas politiķi aktualizējuši visās tikšanās reizēs, un es saskatu ļoti nopietnu vēlmi sniegt praktisku palīdzību, lai stiprinātu Baltijas valstu un arī visas Eiropas informatīvo telpu," par politiķes pausto aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

"Kolēģi Vācijā labi izprot mūsu situāciju un ir nobažījušies par Krievijas īstenotās propagandas ietekmi, īpaši uz tiem cilvēkiem, kuri lieto medijus tikai krievu valodā. Mums ir jāatzīst, ka atsevišķas Eiropas Savienības valstis nespēj sniegt adekvātu atbildi miljardu industrijas radītajai ačgārnajai realitātei, kas tiek kultivēta ne tikai ziņu sižetos, bet arīdzan izklaides pārraidēs un filmās. Šis ir lielākais aizaicinājums, ar ko patlaban sastopas mūsu reģions, un mums ir nepieciešams sabiedroto atbalsts un palīdzība," akcentēja Lībiņa-Egnere.

Kā norāda Saeimas priekšsēdētājas biedre, diskusijās ar vācu kolēģiem izskanējusi virkne iespējamo risinājumu, tostarp gan spēcīga krievu valodā raidoša ES mēroga televīzijas kanāla izveide, gan Baltijas informatīvās telpas dažādošana, piemēram, retranslējot Vācijas kanālus.

Vācija ir bijusi viena no lielākajām Latvijas sabiedrotajām un atbalstītājām gan eirointegrācijas procesā, gan ceļā uz NATO. Esam gandarīti, ka Vācijas nozīmīgo lomu un atbalstu izjūtam arī šodien, vadot ES prezidentūru un saskaroties ar nepieredzētiem izaicinājumiem Eiropas drošībai, pauž Saeimas priekšsēdētājas biedre.

Lībiņa-Egnere no 14.marta līdz šodienai uzturējās vizītē Vācijā Bavārijas federālās zemes galvaspilsētā Minhenē. Saeimas priekšsēdētājas biedre vizītes laikā tikās ar Bundestāga un Bavārijas landtāga amatpersonām, piedalījās paneļdiskusijā par Latvijas prezidentūras ES Padomē prioritātēm, kā arī atklāja Latvijas mūziķu koncertprogrammu.

Kā ziņots, ES līderi šonedēļ samitā vienosies izveidot speciālu mediju vienību, lai pretdarbotos Krievijas propagandai Ukrainas krīzes jautājumā, liecina samita secinājumu uzmetums, kas otrdien nonācis ziņu aģentūras AFP rīcībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sabiedriskais medijs apmaldījies

Krievu valoda piecdesmit gadus Latvijā bija okupācijas valoda, kurā centās salauzt, pakļaut un rusificēt, bet pēdējos trīsdesmit gadus – galvenais simbols un protesta forma tiem, kuri ir nemierā...

Krievijas austrumu pagrieziens

Piektdien noslēdzas Krievijas līdera Vladimira Putina divas dienas ilgā oficiālā vizīte Ķīnā, kura vienlaikus bija arī simbolisks viņa pirmais brauciens uz ārvalstīm pēc piektās pārvēlēšanas v...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē