Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Mamikins uzstāšanās laikā EP slavē Kadafi režīma laika dzīves līmeni

Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Andrejs Mamikins (Saskaņa) šodien uzstāšanās laikā EP slavēja gāztā Lībijas pulkveža Muamara Kadafi režīma laika dzīves līmeni un izteica aicinājumu pasaules valstīm apvienoties, lai Lībija spētu atgriezties civilizēto valstu saimē.

Politiķis norādīja, ka Lībijā turpinās nežēlīgs pilsoņu karš un vairāki tūkstoši tās iedzīvotāji spiesti kļūt par bēgļiem. Tāpat neesot īsti saprotams, vai 17.septembrī ar ANO starpniecību parakstītā vienošanās par deputātu padomi un jauno vispārējo kongresu var sniegt Lībijas iedzīvotājiem tik ilgi gaidīto mieru. "Tas gan ir vienīgais dokuments uz galda. Lībija ir potenciāli bagātākā valsts Āfrikā, vispār starp reģiona valstīm," viņš sacīja.

Abstrahējoties, taču arī neaizmirstot par Kadafi režīma laikā esošajām problēmām, dzīves līmenis bijis ļoti augsts, pārliecināti sacīja Mamikins. Viņš gan atzina, ka tas lielā mērā bijis atkarīgs no naftas cenām. "Taču tas atkal ir sasniedzams. Tādēļ visiem ir jāapvienojas, lai Lībija atgrieztos civilizēto valstu saimē," sprieda deputāts.

Jau vēstīts, ka Lībija ieslīgusi haosā, kopš NATO uzlidojumu atbalstītie nemiernieki 2011.gadā gāza pulkveža Muamara Kadafi režīmu. Radušos situāciju izmantoja arī Islāma valsts, un atbilstoši ANO datiem grupējumam Lībijā ir 2000 līdz 3000 karotāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē