Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Matīss neizpratnē - VK ziņojums par iespējamo kompensāciju Flikam ir novēlots

Satiksmes ministrs Anrijs Matīss ir neizpratnē par Valsts kancelejas (VK) dokumentu, kurā analizēta iespējamā notikumu attīstība, ja starptautiskā šķīrējtiesa bijušā Latvijas aviokompānijas airBaltic vadītāja Bertolta Flika prasību atzīs par pamatotu, jo VK šajā procesā piedalījusies jau no paša sākuma.

"Šis ieteikums ir diezgan jocīgs un dīvains tādā ziņā, ka VK un viņu juridiskais departaments ir piedalījies šajā procesā jau no paša sākuma, kad Bertolts Fliks iegādājās akcijas no SAS, kad tika slēgts šis Latvijas valstij ļoti neizdevīgais akcionāru līgums, kad tika iegādātas obligācijas, kad tika veikti stabilizācijas pasākumi, kad tika slēgta vienošanās ar kreditoriem utt. Tātad, šajā procesā esot iekšā jau no paša sākuma, šobrīd nākt ar tādiem apsvērumiem un vērtējumiem, tad ir jautājums – kur viņi bija līdz šim? Jo VK uzdevums lielā mērā ir filtrēt to, kas iet caur valdību un arī skatīties, vai visi šie lēmumi, kas ir pieņemti, ir korekti," otrdien Latvijas Televīzijas Rīta Panorāmā sacīja Matīss.

Viņš stāstīja, ka juridiska strīda starp Latvijas valsti un bijušajiem akcionāriem nepastāv. Matīss nevēlējās komentēt vēstules, kas ir ierobežotas pieejamības dokuments, saturu, skaidrojot, ka šādu vēstuļu nonākšana atklātībā nekādā mērā neveicina valsts interešu aizstāvību. "Jebkādu oficiālu valsts institūciju, tajā skaitā Valsts kancelejas viedokļi var tikt izmantoti pret mūsu valsti. Un to mēs nekādā gadījumā nevēlamies pieļaut," teica Matīss.

Situācija tiks vērtēta un risināta. "Tas veids, kā šobrīd tas tiek risināts un pasniegts, ir lielā mērā nepieņemams," piebilda ministrs.

Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma pirmdienas vakarā vēstīja, ka valstij varētu būt jāmaksā Flikam 16 miljoni latu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē