Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Melbārde: Ir skaidrs, ka bēgļus uzņemsim - jādomā, kādā veidā

"Ir pilnīgi skaidrs, ka Latvija ir pieņēmusi lēmumu būt solidārai ar citām Eiropas Savienības valstīm un uzņemt bēgļus, tāpēc galvenā uzmanība jākoncentrē - kādā veidā mēs to darīsim," intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam _Rīta Panorāma _uzsvēra kultūras ministre Dace Melbārde (NA). Ministre uzskata, ka pašlaik diskusijā par patvēruma meklētāju uzņemšanu valda izteiktas emocijas, bet pārāk maz tiek runāts par tiešām praktisku jautājumu risināšanu.

Kultūras ministrija (KM) ir viens no dalībniekiem bēgļu uzņemšanas procesa nodrošināšanā. Ministrijas atbildībā būs integrācijas programmu izstrāde - informatīvi materiāli par valsti, Latvijas vēsturi un kultūru, valodas apmācības programmas. "Kopā ar Labklājības ministriju esam atbildīgi arī par tā saucamās mentoru sistēmas izveidi. Tas nozīmē ka, ir apmācīta virkne konsultantu, kas ar patvēruma meklētājiem meklēs tiešu kontaktu, sniegs viņiem nepieciešamo informāciju, palīdzēs kontaktēties ar valsts un pašvaldību institūcijām. Tas ir reālais darbs, kas šobrīd jādara, lai šo cilvēku uzņemšana neradītu lieku iekšējo spriedzi," skaidroja ministre.Melbārde pastāstīja, ka KM integrācijas programmu izveidē jau ir labas iestrādes, jo "iepriekšējā Eiropas plānošanas periodā KM atbildēja par trešo valstu pilsoņu programmu, kas arī ietvēra gan valodas apmācības, gan apmācības par Latvijas valsti. Mums ir izstrādātas vairākas mācību programmas, ir arī vairāki treneri un nevalstiskās organizācijas, kas sagatavotas darbam ar šiem cilvēkiem".Jau vēstīts, ka pirmie patvēruma meklētāji Latvijā varētu ierasties nākamā gada sākumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē