Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

NSL: Latvijas līdz šim veiktās kopējās iemaksas OECD jau sniedzas pāri 8 miljoniem eiro

Latvijas līdz šim veiktās kopējās iemaksas Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD) jau sasniegušas 8,17 miljonus eiro, norāda partijas No sirds Latvijai (NSL) pārstāvji. Politiskais spēks vērš uzmanību, ka Latvijas maksa par dalību OECD ir ļoti augsta un dalības izmaksas gadā varētu sasniegt nepilnus trīs miljonus eiro.

NSL nolēma atbalstīt Latvijas līguma ar Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizāciju (OECD) ratificēšanu. Vienlaikus No sirds Latvijai uzskata, ka maksa par dalību šajā pasaules bagātāko valstu "klubiņā" ir ļoti augsta un sabiedrība nav pietiekami informēta par visiem iestāšanās OECD ieguvumiem un zaudējumiem, aģentūru LETA informēja NSL pārstāvis Valdis Freidenfelds.

"Par dalību šajā bagāto valstu "klubiņā" uz ziedojumu altāra mēs liekam ne tikai nodokļu maksātāju naudu, bet arī Latvijas zemi, jo no 2019.gada 31.decembra Latvijai ir jāatceļ jebkādi ierobežojumi zemes iegādei - kā lauksaimniecības un meža, tā arī zemes Baltijas jūras un Rīgas jūras līča krasta kāpu aizsargjoslā un valsts nozīmes derīgo izrakteņu atradnēs. Ja pašreizējie likumi paredz ierobežojumus zemes iegādei, lai to neizpērk nerezidenti un fondi, tad tagad ar līgumu starp Latviju un OECD tiks atļauts zemi pirkt daudz plašākam un maksātspējīgākam potenciālo pircēju lokam," satraukumu pauž No sirds Latvijai priekšsēdētāja Inguna Sudraba.

No sirds Latvijai vērš uzmanību arī tam, ka ievērojami papildu izdevumi gulsies arī uz valsts budžetu. Tiesa - pagaidām nav zināms, cik no nodokļu maksātāju maciņiem aizplūdīs OECD kontos, jo valdība ir nosaukusi tikai aptuvenu dalības maksas apmēru, kas varētu sasniegt 2,78 miljonus eiro gadā. Pārējo izdevumu apmēru, piemēram, saistībā ar jaunas pārstāvniecības atvēršanu, nav iespējams pat nojaust. Par to, ka summas būs mērāmas miljonos, liecina Ārlietu ministrijas nesen publiskotā informācija, ka Latvijas līdz šim veiktās kopējās iemaksas OECD jau sasniegušas 8,17 miljonus eiro.

"Frakcija No sirds Latvijai, protams, pozitīvi novērtē to, ka Latvijai būs iespējas izmantot profesionālas konsultācijas un daudzpusīgas ekspertīzes dažādās jomās, tiks pilnveidota kapitālsabiedrību uzraudzība un veicināta cīņa ar korupciju. Tajā pašā laikā mēs uzskatām, ka sabiedrībai ir jāzina, kāda būs patiesā maksa par dalību šajā organizācijā. Frakcijas deputāti likuma projektu ir saņēmuši tikai 6.jūnijā, un zināmā mērā mums ir jāpaļaujas, ka sabiedriskās un profesionālās organizācijas, kuras bija iesaistītas iestāšanās sarunās, rūpīgi ir izvērtējušas uzņemtās saistības. "No sirds Latvijai" ieskatā valdībai ir godīgi jāattiecas pret Latvijas iedzīvotājiem un sabiedrība atklāti jāinformē ne tikai par ieguvumiem no dalības OECD, bet arī par to, kas tiek prasīts pretī," aicina Sudraba.

Kā ziņots, 2.jūnijā Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) un Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas ģenerālsekretārs Anhels Gurija Parīzē parakstīja līgumu par Latvijas pievienošanos OECD.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē