Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

papildināts (14:27) - Starp Vējoņa aizstājējiem min Straumi un Bergmani

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) jau tuvākajā laikā vienosies par savu kandidātu aizsardzības ministra amatam, šodien žurnālistiem sacīja ZZS līderis Augusts Brigmanis, apstiprinot, ka starp kandidātiem ir arī Saeimas deputāts Raimonds Bergmanis (LZP/ZZS) un bijušais Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta vadītājs Aivars Straume (LZP).

Savukārt publiski izskanējušo informāciju, ka starp kandidātiem varētu būt arī Saeimas deputāts Armands Krauze (ZZS), Brigmanis noraidīja. Politiķis uzsvēris, ka būtiskākais kritērijs jaunā ministra kandidāta izvēlē būs viņa profesionālā atbilstība.

Tomēr bijušais Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieks Aivars Straume LETA gan pats sacījis, ka nevēlas kandidēt uz aizsardzības ministra amatu.

Straume norādījis, ka viņam tuvāka ir iekšējā drošība un viņš neatbilst aizsardzības ministra amata kritērijiem.

"Pirmkārt, mani neviens nav uzrunājis. Otrkārt, es sevi vairāk pozicionēju kā iekšējās drošības cilvēku, kurš 36 gadus strādājis iekšlietu nozarē, tāpēc man ir tuvāka iekšējā drošība, lai arī ārējā un iekšējā drošība ir saistītas. Treškārt, es nedomāju, ka atbilstu aizsardzības ministra kritērijiem, jo man angļu valoda ir faktiski nekāda, bet aizsardzības ministrs ir kā otrs ārlietu ministrs, un es šiem kritērijiem neatbilstu. Par aizsardzības ministru noteikti nevēlos būt," uzsvēra Straume.

Savukārt, ja Saeimas deputāts Raimonds Bergmanis (ZZS) tiktu uzrunāts ieņemt aizsardzības ministra amatu, tad viņam šāda iespēja būtu jāpārdomā, jo par to nevarot izlemt uzreiz.

No deputāta sniegtajām atbildēm izriet, ka uzrunāšanas gadījumā iespēju ieņemt aizsardzības ministra amatu Bergmanis uztvertu kā politiķa pienākumu. Bergmanis aģentūrai LETA pieļāva, ka tiek minēts kā iespējamais aizsardzības ministra amata kandidāts savas iepriekšējās pieredzes dēļ.

1966.gadā dzimušajam bijušajam svarcēlājam un televīzijas raidījumu vadītājam Bergmanim ir vairāku gadu pieredze aizsardzības nozarē. Viņš darbojies kā rekrutēšanas speciālists, instruktors un Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra padomnieks.

Kā viens no iespējamajiem kandidātiem uz aizsardzības ministra amatu tiek minēts arī Saeimas deputāts, ģenerālis Juris Vectirāns (ZZS), liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

pievienota pēdējā rindkopa 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē