Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

Piebalgs: Konkursa rīkošana uz VID vadītāja amatu nodrošinās caurskatāmu procesu

Partija Vienotība pozitīvi vērtē jauna konkursa rīkošanu uz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatu, jo tas ļaušot izvēlēties kandidātu caurspīdīgā procesā, aģentūrai LETA pauda partijas priekšsēdētājs Andris Piebalgs.

Piebalgs uzsvēra, ka arī Valsts vides dienesta (VVD) vadītājas Ingas Koļegovas lēmumu atsaukt savu kandidatūru VID ģenerāldirektora amatam viņš vērtējot pozitīvi. "Jauns konkurss ir viskorektākais veids, kā izvēlēties atbilstošāko un kompetentāko vadītāja kandidātu," sacīja partijas vadītājs.

Pēc viņa domām, būtu labi, ja VID vadītāja pienākumus pildošā ģenerāldirektora vietniece Dace Pelēkā pieteiktos dalībai konkursā. Tomēr Piebalgs piebilda, ka gadījumā, ja tiks lemts par konkrēta kandidāta virzīšanu bez konkursa, tad Vienotība ļoti aktīvi sekos līdzi šim procesam, tiksies ar kandidātu.

Jautāts, vai Vienotībai ir kāds savs kandidāts, ko tā mudinātu piedalīties konkursā, partijas priekšsēdētājs norādīja, ka tāda cilvēka partijai nav. "Vienotība nenāks klajā ar savu kandidātu - VID vadītāja amats nav politisks amats," uzsvēra Piebalgs.

Tāpat Piebalgs izteicās, ka Koļegovas kandidēšana VID amatam un pēdējās nedēļās publicētā informācija saistībā ar viņas ģimeni nekādā veidā neietekmēs viņas pozīciju VVD. Piebalgs uzsvēra, ka Koļegova ir "drosmīgs cilvēks", tomēr viņa neguva tādu atbalstu, kādu bija cerējusi iegūt, bet to nevajag saistīt ar viņas pašreizējo amatu.

Jau ziņots, ka Koļegova nolēmusi atsaukt savu kandidatūru VID ģenerāldirektora amatam. Iesniegumā finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai (ZZS), Koļegova norāda, ka viņa atsauc savu piekrišanu pārcelšanai uz VID vadītājas amatu un šī viņai neesot viegla izvēle. "Pēdējo divu nedēļu laikā mani tuvinieki ir piedzīvojuši nopietnu emocionālu spiedienu, lai gan nav veikuši nekādas ar likumu nosodāmas darbības. Man tas nav pieņemams," iesniegumā skaidro VVD vadītāja.

Uz vakanto VID ģenerāldirektora amatu tiks rīkots jauns konkurss.

Kā ziņots, Vienotības iebildumu dēļ valdība otrdien uz nedēļu atlika Koļegovas apstiprināšanu VID ģenerāldirektora amatā. Koļegovas kandidatūru VID vadītāja amatā atbalstīja Zaļo un zemnieku savienība un Nacionālā apvienība.

Pēc valdības lēmuma atlikt lemšanu Koļegova apliecināja, ka joprojām ir gatava kļūt par VID vadītāju.

"Vienotība" trešdien pauda, ka tikšanās laikā ar Koļegovu atklājās "būtiskas pretrunas" starp kandidātes skaidrojumiem un publiskajos reģistros pieejamo informāciju par SIA Pallogs dividenžu izmaksām, jo publiski pieejamie Pallogs dalībnieku sapulču lēmumi paredz peļņu nesadalīt.

Pēcāk Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) paziņoja, ka pārbaudīs partijas "Vienotības" sniegto informāciju par Koļegovu un viņas saņemtajām dividendēm no uzņēmuma "Pallogs", kurā viņai pieder 50% daļu. Kučinskis atzina - ja šī informācija viņa rīcībā būtu nonākusi ātrāk, viņš jautājumu par Koļegovas apstiprināšanu amatā būtu uz nedēļu atlicis. Premjers arī solīja pieprasīt informāciju no Koļegovas par šo situāciju. "Ja viņa melojusi, tad ir melojusi. Ja ir apmelota, tad ir apmelota," noteica Kučinskis. Jebkurā gadījumā, pastāvot aizdomām, viņa uzdevums esot pārbaudīt, uzsvēra premjers.

Koļegovai, kopš viņas vārds izskanēja saistībā ar kandidēšanu uz VID vadītāja amatu, veltīti arī pārmetumi saistībā ar disciplinārsodiem pašreizējā amatā, neprecizitātēm amatpersonas deklarācijā, kā arī par viņas dalību uzņēmumā "Pallogs".

Iepriekšējā VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone jūnija beigās atstāja amatu. Uz VID ģenerāldirektora amatu tika izsludināts konkurss, kas noslēdzās bez rezultātiem. No četriem amata pretendentiem, kas tika virzīti konkursa otrajai kārtai, neviens netika atzīts par piemērotu, tāpēc tika nolemts VID jauno vadītāju meklēt valsts pārvaldē bez konkursa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pārspīlētā svarīguma apziņa

Mūsu valsts ekonomikā bija tāds periods, kad tika uzskatīts, ka vienīgi privātais sektors, kas strādā konkurences apstākļos un ir spiests pielāgoties brīvajam tirgus, spēj nodrošināt kv...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē