Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Prezidents: ES daudzgadu budžeta pieņemšanas process pavirzījies krietnu soli uz priekšu

Eiropas Savienības (ES) daudzgadu budžeta pieņemšana ir pavirzījusies krietnu soli uz priekšu, uzskata Latvijas prezidents Andris Bērziņš.

Kā informēja Valsts prezidenta kancelejas Preses dienesta vadītāja vietnieks Mārtiņš Drēģeris, Bērziņa skatījumā, šobrīd ES ir daudz darāmā, lai nostabilizētu ekonomiku un to noliktu uz ilgtspējīgas izaugsmes ceļa. Bērziņš uzskata, ka ir tikai apsveicami, ka uz priekšu virzās apstiprināšanas process daudzgadu budžetam, kurā atspoguļotas gan iepriekšējās stabili strādājošās programmas, gan vairākas jaunas ekonomiku un nodarbinātību stimulējošas programmas.

Ja budžetam jāsāk darboties jau no 2014.gada, nav palicis daudz laika, lai Latvija sagatavotu un apstiprinātu attiecīgo ieviešanas likumdošanu, tādēļ Valsts prezidents aicina pielikt visas pūles, lai programmu ieviešana notiktu bez kavēšanās.

Kā ziņots, ES izdevies panākt politisku vienošanos par bloka budžetu 2014.-2020.gadam, ceturtdien paziņoja Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žozē Manuels Barrozu. EK prezidents norādīja, ka vienošanās panākta ārkārtas pārrunās starp EK, EP vadību, kā arī Īriju, kas ir pašreizējā ES prezidējošā valsts.

Vienošanos vēl nepieciešams apstiprināt likumdevējiem EP. EP prezidents Martins Šulcs, kurš ceturtdien tiksies ar parlamenta grupu līderiem, norādīja, ka tas nav viegls kompromiss un ka viņam nāksies cīnīties, lai iegūtu vairākuma parlamenta locekļu atbalstu, lai apstiprinātu budžeta samazināšanu.

Taču, ja EP locekļi, kuri nākamajā nedēļā tiekas plenārsēdē, apstiprinās budžetu pašreizējā formā, ES spēs nākamgad izmantot 3,6 miljardus eiro no sešu miljardu eiro fonda, kas izveidots bez darba esošo jauniešu atbalstam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē