Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Publicists Troickis: No Krievijas televīzijām atbildība par nepatiesu informāciju ir jāprasa tiesā

No Krievijas televīzijām atbildība par nepatiesu informāciju ir jāprasa tiesā un melu atkārtošanās gadījumā var apsvērt konkrētā medija aizliegšanu, šodien diskusijā "Latvijas drošība 21. gadsimtā. Viltus ziņas - gruzdošais drauds Latvijā" Igaunijā dzīvojošais krievu publicists un žurnālists Artēmijs Troickis.

Viņš arī skaidroja, ka viltus ziņas ir vērtējama kā globāla parādība, un ir dažādi piemēri, kā risinātu šo problēmu. Piemēram, Lielbritānijā ir vairāki mediji, kas spēj atspēkot viltus ziņas, ko ir publicējusi, piemēram, dzeltenā prese.

Krievijas propagandas izplatītajām viltus ziņām galvenais mērķis ir politiskā labuma gūšanai. Viena no to izplatītajām idejām ir tā dēvētās Russkij Mir jeb Krievu pasaules vērtību no vienas puses un Rietumu vērtību no otras puses pretnostatīšana, norādīja publicists.

Troickis kā pozitīvo piemēru minēja faktu, ka Baltijas valstīs dzīvojošajiem krievvalodīgajiem jauniešiem ir imunitāte pret Krievijas propagandu un viņi vairāk atbalsta Eiropas vērtības. Publicists arī vērsa uzmanību, ka pēdējos gados Krievija propaganda nav pamudinājusi vietējos iedzīvotājus uz vardarbību.

Žurnālists arī atzinīgi novērtēja to, ka Latvija un Baltijas valstis kopumā ir laicīgi reaģējušas ir Krievijas propagandas izplatītajām ziņām.

Kā ziņots, šodien diskusijā Rīgas pilī klātesošie meklē risinājumus viltus ziņu ietekmes mazināšanai un apspriež pētījumu centrs SKDS veikto aptauju par viltus ziņu ietekmi.

 

Top komentāri

Patiesi, patiesi,
P
tā ir apsveicama ideja, televīzijas sūdzēt tiesā par nepatiesu informāciju. Tā spriež tikai īsti demokrāti.
Kopš visas Latvijas
K
televīzijas aizgūtnēm stāstīja, ka Kijevā notiek MIERĪGAS DEMONSTRĀCIJAS, lai gan kadros bija redzams, kā policistiem lej virsū degošu benzīnu... kādu uzticību masu mēdīšanas līdzekļiem jūs sagaidat?
Trockis
T
LVTV vajag "uzlikt kluci",un beigt translēt agresoru valsts TV. Ja LV krievs grib skatīties savas Tēvu zemes melus,lai pērk satelītšķīvi un skatās..
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē