Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pūce: Kopdzīves likuma mērķis panākt vienādas tiesības visiem

Diskusija par kopdzīves regulāciju paliek aktuāla, arvien biežāk tiek uzsvērts ka šo situāciju nepieciešams labot, intervijā LTV raidījumam Rīta Panorāma sacīja Kopdzīves likuma iniciatīvas autors Juris Pūce (Latvijas attīstībai).

Jau vēstīts par šīs nedēļas sākumā portālā manabalss.lv iesākto, Latvijā populāru cilvēku atbalstīto iniciatīvu par Kopdzīves likumu.

Viņš norādīja, ka "Latvijā cilvēki veido ģimenes un audzina bērnus ārpus laulības," bet no likumdošanas puses šādas attiecības netiek aizsargātas un nereģistrētā kopdzīvē dzīvojošajiem partneriem nav visas tiesības, kas laulātiem cilvēkiem "mērķis atrisināt šo situāciju, lai iegūtu vienādas tiesības visiem".

Likums dos iespēju "relatīvi vienkāršā formā paziņot valstij, ka jūs kopā veidojat ģimeni. Un attiecībā pret jums tiek piemēroti tie paši noteikumi kā pret laulāto ģimeni". Pūce, kā piemēru min bērna reģistrāciju, apmeklējuma iespējas slimnīcā, kā arī lēmumu pieņemšanu par medicīniskām manipulācijām, kad partneris nevar atbildēt pats par sevi.

Savukārt uz iebildumiem, ka šāds likums pavērs iespēju viendzimumu pāru reģistrācijai, Pūce norāda, ka tā tas arī ir iecerēts: "Ja mēs ieviešam kopdzīves reģistrāciju, nav nekāda pamata attiecināt tikai uz abu dzimumu pāriem."

Satversme aizsargā ģimenei, kā Puče uzsver, jebkuru ģimeni. Viņš pauda neizpratni, kā attiecības, kas "nav laulība degradē laulību?"

Jautāts par to vai iniciatīva nav ērts veids kā atgādināt par partiju Latvijas attīstībai, Pūce to noliedz, norādot, ka tā nav partijas iniciatīva, tāpat politiķis uzsver, ka šobrīd (kad nākamā vēlēšanas ir tikai pēc diviem ar pus gadiem - red.) "ar to atpazīstamību nav ko darīt".

Šobrīd iniciatīvu parakstījuši gandrīz 2500 cilvēki. 

Top komentāri

VVZ
V
Ko Pūce savā mūžā ir paveicis, ja neskaita tukšu runāšanu? Ko radījis, ko uzbūvējis?
kings
k
Kopdzīves likumu pieņemt nedrīkst nekādā gadījuma, jo radīs problēmas. Garīgi Slimie cilvēki sāks nepareizi traktēt šo likumu,( gomiki , pediņi un lezbi šov ), viņiem šādu tiesību nav.
crusader
c
VSIEM jau kopš dzimtbūšanas atcelšanas IR vienādas TIESĪBAS noslēgt laulību ģimenes izveidošanai. Princips krūmi mūs salaulāja, krūmi mūs šķirs netiek reglamentēts. Valstij nav jāveicina dažādas grēcīgas kopdzīves formas. Tāpat kā kaķiem un zaķiem ir "attiecības", tāpat brīvprātīgie tamlīdzīgas var piekopt. It's up to you.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē