Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis
"Ar deputāta mandātu ir stipri sarežģītāk cīnīties pret korupciju nekā ar KNAB dienesta apliecību rokā," uzskata politologs Filips Rajevskis

Rajevskis par Strīķes kandidēšanu: Kā deputātam sarežģītāk cīnīties pret korupciju

Politologs Filips Rajevskis ceturtdienas rītā telefonsarunā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta Panorāma pauda, ka Jaunās konservatīvās partijas solījumi ķerties klāt korupcijas pūķim Rīgas domē savā ziņā ir īpatnēji. Paziņojot savus kandidātus Rīgas mēra amatam, kuru vidū ir arī bijušie Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) ilggadējie darbinieki Juta Strīķe un Juris Jurašs, izskanēja frāzes par to, ka partijā apvienojušies cilvēki, "kuriem reāli riebjas korupcija", un ka "Rīgai līdz šim nav bijis saimnieka".

"Tas izklausījās tā īpatnēji, ka vakar šajā pasākumā, kur tika prezentēti līderi, tika runāts, ka viņi visu zinot (par korupciju Rīgas domē - red.). Ja zina, kāpēc nekas nav noticis? Ja salīdzinām resursu, kāds viņiem ir bijis (strādājot KNAB - red.), un kāds ir resurss ar pašvaldības deputāta mandātu, tad ar deputāta mandātu ir stipri sarežģītāk cīnīties pret korupciju nekā ar KNAB dienesta apliecību rokā," vērtēja Rajevskis.

Viņš gan atzina, ka partijas vēstījums ir pietiekoši spēcīgs, tomēr nav pārāk oriģināls. "Jāgaida, kas vēl būs tās ziņas. Ar vienu šādu būs par maz, lai Rīgā iegūtu varu," uzskata eksperts.

Politologs norādīja, ka Strīķe ir samērā atpazīstama, taču viņas pārstāvētais politiskais spēks pagaidām vēl neparādās nevienos reitingos: "Kombinējot šīs lietas, jāskatās, vai tad ir Strīķei tik liels tas personības spēks un politiskais spēks, ka viņa var partiju pārnest šai 5% barjerai."

Taujāts, vai Strīķes lēmums pievienoties bijušā tieslietu ministra Jāņa Bordāna partijai varētu mudināt "politisko migrēšanu" no citām partijām, Rajevskis atzina, ka to ir grūti prognozēt: "Teikšu tā, pagaidām nekas par to neliecina. Pieņemu, ka Bordāna partija varētu būt ļoti interesants partneris, ja kādam rodas ideja radīt partiju apvienību un kopēju sarakstu, viņi varētu būt labs papildinājums jebkurai no esošajām partijām, bet pagaidām nekas neliecina, ka jau uzreiz sāktos migrācija no partijas uz partiju."

Portāls Diena.lv jau vēstīja, ka Jaunajai konservatīvajai partijai būs kopumā trīs Rīgas mēra amata kandidāti - bijušie KNAB darbinieki Juta Strīķe un Juris Jurašs, kā arī partijas vadītājs Jānis Bordāns.

Top komentāri

TrollisJT
T
Ar apliecību rokā cīnīties ir vieglāk, jo grūti cīnīties, ja rokā ir portfelītis, piebāzts ar naudu.
krams
k
Jo tālāk, jo jautrāk! Otrais Rīgas cirks. Kad strādāja KNABĪ. tad nekop nespēja, bet tagad parādījās spēja!
ciniķis
c
Anna Potapova, būdama KNABā, nevis cīnījās pret korupciju, bet pildīja jenotības uzdevumus cīņā ar jenotības konkurentiem. Ja viņai izdosies iekļūt Saeimā, viņa sāks cīnīties ar korupciju? Ha, ha, ha!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē