Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Reformu partija: Iebilstam pret to, kā NA virza likumprojektu par latviešu valodu bērnudārzos

“Mēs neiebilstam pret pāreju uz latviešu valodu bērnudārzos, bet gan pret veidu, kādā tas tiek darīts. Proti: ka tiek nosprausts tik strikts termiņš – 2014.gads,” portālam Diena.lv skaidroja Reformu partijas Saeimas frakcijas vadītājs Edmunds Demiters, komentējot, kādēļ balsoja pret Nacionālās Apvienības virzīto likumpropjektu par pāreju uz apmācībām latviešu valodā bērnu dārzos 2014.gadā.

E.Demiters skaidroja: 2012.gadā MK apstiprināja Izglītības vadlīnijas, kurās ir noteikta pakāpeniska pāreja uz mācībām latviešu valodā pirmsskolas mācību iestādēs, taču to nevar izdarīt gada laikā. “Ir jārēķinās ar esošo situāciju: atsevišķos krievu bērnudārzos nedz auklītes, nedz  audzinātājas nezina latviešu valodu tādā līmenī, lai tajā strādātu ar bērniem. Izglītības ministrija jau ir organizējusi valodas apmācības kursus un tādi notiks arī turpmāk. Jāsaprot, ka šādu reformu nevar īstenot gada laikā, turklāt tam ir arī nepieciešams papildu finansējums. Man kā cilvēkam, kurš nāk no ļoti latviskajiem Talsiem, būtu bijis viegli nobalsot par NA priekšlikumu, taču tas būtu bijis bezatbildīgi. Ir jārīkojas pragmatiski, atbilstoši reālajai situācijai.” E.Demiters arī pauda neizpratni par Vienotības balsojumu, kura šo NA virzīto likumprojektu atbalstīja, dēvējot to par “koalīcijas līguma pārkāpumu.”

Jau vēstīts, ka Saeima ceturtdien noraidīja nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) iesniegto likumprojektu, kas paredz no 2014.gada 1.septembra pāriet uz apmācībām bērnudārzos latviešu valodā, un nenodeva to izskatīšanai komisijās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē