Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Reizniece-Ozola: Nodokļu politikā nedrīkst būt pēdējās nakts risinājumu

Mēs savus nodokļus mainām pēdējām naktīm, bet nedomājam par nodokļu sistēmu kopumā. Svarīgi nodokļus plānot vairākus gadus uz priekšu, lai uzņēmēji un iedzīvotāji zin, ka nebūs "pēdējās nakts risinājumi", LTV raidījumā Rīta panorāma sacīja šī brīža ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS), kuru, topošais ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS), minējis kā ticamāko finanšu ministra amata kandidātu.

Politiķa salīdzināja nodokļu sistēmu ar cilvēku - "ja padarām vienu roku garāku vai īsāku - nav harmonijas". Tāpēc viņaprāt jāstrādā, lai balansētu un veidotu pārdomātu nodokļu sistēmu. 

Viņa norādīja, ka Latvijā ir augsti darbaspēka nodokļi, kā arī būtu jārisina vienlīdzības jautājums.  

Savukārt runājot par ēnu ekonomikas apkarošanu viņa sacīja, ka gada laikā būtu nepieciešams no šī sektora katru gadu iegūt 1%.

Ēnu ekonomikas bloks ir bijis budžeta prognožu aizlāpīšanai - brīdī, kad trūkst naudas, tiek pateikts, cik tiks paņemts no ēnu ekonomikas. Viņaprāt uz to jāskatās "reāli, cik var paņemt". 

Reizniece-Ozola uzskata, ka FM ministra amats ir svarīgs Latvijas izaugsmei, kā arī viņa cer, ka spēs būs draudzīgāka uzņēmēju videi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē