Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Rinkēvičs: Latvija vēlas padziļināt sadarbību ar Baltkrieviju transporta, tranzīta un loģistikas jomā

Apvienoto Nāciju Ģenerālās asamblejas 71.sesijas laikā Ņujorkā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) tikās ar Baltkrievijas ārlietu ministru Vladimiru Makeju, lai pārrunātu Latvijas un Baltkrievijas divpusējās sadarbības aktualitātes un Eiropas Savienības (ES)-Baltkrievijas attiecību attīstību.

"Ekonomiskās sadarbības paplašināšanas kontekstā turpinām darbu pie Saprašanās memoranda par galvenajiem ekonomiskās sadarbības virzieniem. Latvija vēlas padziļināt sadarbību ar Baltkrieviju transporta, tranzīta un loģistikas jomā. Tādēļ ir jāturpina darbs pie tarifiem un projekta par šķidro kravu termināli Rīgas ostā," uzsvēris Rinkēvičs.

Latvijas ārlietu ministrs aicināja Baltkrievijas uzņēmējus šogad novembrī Rīgā piedalīties Centrāleiropas un Austrumeiropas valstu un Ķīnas (16+1) sadarbības formāta Biznesa forumā, par to paziņojumā medijiem informē Ārlietu ministrija.

Ministrs arī izteica cerību, ka Baltkrievija atbalstīs projektu par loģistikas centra veidošanu pie Pāternieku-Grigorovščinas robežpunkta Krāslavas novadā.

Runājot par ES un Baltkrievijas attiecību attīstību, Rinkēvičs aicināja Baltkrieviju turpināt darbu pie vēlēšanu likumdošanas uzlabošanas atbilstoši starptautiskajiem standartiem, kas ir izšķiroši svarīgi ES un Baltkrievijas attiecību tālākajā attīstībā.

"Latvija ir ieinteresēta Mobilitātes partnerības, Vīzu atvieglotas izsniegšanas, kā arī Readmisijas līguma noslēgšanā, un mēs atbalstām sarunu sākšanu par jaunu Eiropas Savienības un Baltkrievijas sadarbības līgumu," sacījis Rinkēvičs.

Ministrs aicināja Baltkrieviju turpināt darbu arī pie citu demokrātijas un cilvēktiesību normu stiprināšanas, tostarp moratorija noteikšanas nāvessodam.

Rinkēvičs apliecināja Latvijas interesi turpināt aktīvo dialogu starp ārlietu ministrijām un gatavību politiskajām konsultācijām, kas plānotas septembra beigās Minskā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pret agresivitāti sabiedrībā

Saistībā ar mediju vidē vērojamo viļņošanos uzmanības vērtas ir bažas par augsto agresijas līmeni mūsu sabiedrībā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē