Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +25 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Roķe: Netiks pieļauts, ka Pieci.lv tiek iznīcināts

Netiks pieļauts, ka radiostacija Latvijas Radio 5 (Pieci.lv) tiek iznīcināts, pirmdien intervijā Latvijas Radio sacīja Latvijas Radio valdes locekle Sigita Roķe.

"Nevienu brīdi mēs nepieļausim, ka Pieci.lv tiek iznīcināts," teica Roķe, atzīmējot, ka Pieci.lv ir atradis ceļu, kā runāt ar jauniešiem, tostarp īpaši veiksmīgi tas notiek digitālajā vidē.

Viņa arī atzīmēja, ka šodien plānota tikšanās, kuras laikā tiks runāts par to, kāds turpmāk varētu būt Pieci.lv mūzikas formāts, iesaistot Pieci.lv radošo komandu - mūzikas redaktorus, kuri ikdienā strādā ar auditoriju, kas saprot tās vēlmes. "Šodien mēs tiekamies, sēžam pie viena galda un runājam par to, kā mēs redzam šo te Pieci.lv mūzikas formātu," teica Roķe.

Viņa arī atzīmēja, ka ir ļoti rūpīgi jādomā, kāds turpmāk Pieci.lv būs procentuālais sadalījums starp latviešu un ārvalstu mūziku, lai Pieci.lv spētu realizēt sabiedriskā medija mērķus, kā arī varētu palielināt auditoriju.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka izskanējis priekšlikums Pieci.lv programmā iekļaut tikai latviešu mūziku. Ceturtdien, 11.maijā, Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) loceklis Ivars Āboliņš žurnālistiem paziņoja, ka Roķe piedāvājusi mainīt radiostacijas Pieci.lv un LR3 Klasika programmu konceptus.

Viņš norādīja, ka Roķe padomei iesniegusi kopumā četrus Latvijas Radio turpmākās attīstības redzējuma variantus, tostarp viens no priekšlikumiem ir pozicionēt LR3 programmu Klasika kā kultūrai veltītu radio kanālu, savukārt Pieci.lv padarīt par Latvijas populārās mūzikas kanālu. "Šis kanāls ir jādefinē kā latviešu mūzikas kanāls. Tādējādi mēs gan aizsargāsim, gan saglabāsim, gan stiprināsim latviešu valodu, gan latviešu kultūras vērtības. Turklāt mēs radīsim ļoti spēcīgu un ļoti labu Latvijas mūzikas kanālu," pauda NEPLP pārstāvis.

Pēc paziņojuma par Pieci.lv programmas konceptuālo maiņu vairāki sociālā tīkla Twitter lietotāji pauda neizpratni par šādu lēmumu. Daļa apšaubīja, ka ir pietiekami daudz jauniešus saistoša latviešu mūzikas satura, lai spētu nodrošināt pilnvērtīgu Pieci.lv programmu, kā arī norādīja, ka lēmums iespējams pieņemts par labu tādiem komercradio kā "European Hit Radio", samazinot Pieci.lv konkurētspēju. Turpretī citi prātoja, kādēļ latviešu mūzikas popularizēšanas mērķim netiek pielāgots LR2 programmas saturs.

Vienlaikus Pieci.lv satura galvenā redaktore Anna Platpīre aģentūrai LETA atzina, ka Pieci.lv programmas veidotājiem iepriekš nebija nojausmas par šādu priekšlikumu. Līdzīgu viedokli aģentūrai LETA pauda Pieci.lv ētera personība Toms Grēviņš, norādot, ka pašlaik situācijā ir daudz nezināmo faktoru, kas liedz izteikt plašākus komentārus. Tomēr arī viņš uzsvēra, ka darbiniekiem attiecīgo priekšlikumu bija pārsteidzoši dzirdēt.

Top komentāri

Izsaktās, ka
I
Drīz tas valsts aparāts ar ierēdņu armiju un viņu atalgojumu tai skaitā visādu tur radio pieci novedīs valsti krīzē.
NAV VIENALGA
N
vispār jau izskatās pēc radio projekta, kur jauniešiem/bērniem var skalot smadzenes!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē