Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

SAB direktors: SC tagad nebūtu tik ietekmīgs, ja būtu bijis Dombrovska pirmajā valdībā

Saskaņas centrs šobrīd nebūtu tik ietekmīga politiskā partija, ja tā būtu iesaistīta premjera Valda Dombrovska pirmajā valdībā un arī šim politiskajam spēkam nāktos uzņēmies atbildību par krīzes laika lēmumiem, TV3 raidījumam Nekā personīga norādīja Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktors Jānis Kažociņš.

"Ja mēs, kā latvieši, domājam, ka ilgstoši varam valdībā pieņemt tikai partijas, par kurām balso latviešu vēlētāji un izslēgt tās, par kurām balso krievvalodīgie, tad mēs kļūdamies," sacīja SAB direktors.

Intervijā raidījumam viņš neatklāja, vai Saskaņas centrs ir tā partija, kuru drošības iestādes pieķēra neatļautas ārvalstu finanšu palīdzības saņemšanā pirms 11.Saeimas vēlēšanām. "Ja mēs tagad nosauktu kādu partiju, tā būtu iejaukšanās politiskajā darbībā. Drošības dienesti to nevar darīt. Skaļi mums tas nav jāsaka, jo tā partija to labi zina. Mēs esam attiecīgās personas iztaujājuši. Viņi to lietu saprot un ceru, ka no tā ir mācījušies," atzina J.Kažociņš.

J.Kažociņš nevēlējās konkrēti atbildēt, vai iespējams nelikumīgs ārvalsts finansējums bija iemesls, lai Saskaņas centra līderis Jānis Urbanovičs vairs nesaņemtu pielaidi valsts noslēpumam, tomēr atzina, ka SAB uzticību vairāki Saeimas deputāti ir zaudējuši. 

"Mēs esam piefiksējuši, ka cilvēki, kuriem mēs bijām uzticējušies, patiesībā melo valsts drošības iestādēm. Viņiem uzticēt valsts noslēpumus vairs nevar. Nevēlos nevienu saukt vārdā, bet ir deputāti, kuriem liegta pielaide valsts noslēpumam," uzsvēra SAB direktors.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē