Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Saeimas Ārlietu komisijas vadītājs: Trampa uzvara ASV vēlēšanās būs milzīgs izaicinājums pasaulei

Ja ASV prezidenta vēlēšanās uzvarēs Republikāņu partijas kandidāts Donalds Tramps, tas būs milzīgs pārsteigums un izaicinājums pasaulei, trešdienas rīta intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma vērtēja Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs, kādreizējais Latvijas vēstnieks ASV Ojārs Ēriks Kalniņš (Vienotība).

"Neviens nezina, ko gaidīt no cilvēka, kas nav vadījis valsti, nav politiķis," sacīja Kalniņš, piebilstot, ka ir pārsteidzoši, ka tādu popularitāti guvis cilvēks, kurš priekšvēlēšanu debatēs lepojies ar to, ka jau ir pietiekami gudrs, tāpēc nelasa grāmatas. Vienlaikus viņš bieži nav spējis pamatot savus apgalvojumus.


Kalniņš arī pauda, ka ne demokrātu kandidāte Hilarija Klintone, ne Tramps nevarot apvienot ASV iedzīvotājus, jo abi kandidāti ir radikalizējušies, kas arī ir Trampa panākums.

Republikāņu kandidāts Tramps līdz šim izvirzījies vadībā ar 238 elektoru balsīm, viņam seko demokrātu kandidāte Klintone ar 215 balsīm, liecina amerikāņu telekanālu aplēses. Uzvarai vēlēšanās nepieciešamas 270 elektoru balsis.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūsu valoda un tās prestižs

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā nesen tika spriests par atteikšanos no krievu valodas kā otrās svešvalodas vidusskolās, un kārtējo reizi atklājās, ka valodu tēma tiek uztverta ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē