Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Slimnīcu vadītāji: Pacienti reģionos nostādīti nevienlīdzīgā situācijā

Latvijas slimnīcu vadītāji ceturtdien, 29.augustā, Tiesībsarga birojā tiksies ar Latvijas Republikas tiesībsargu Juri Jansonu, lai runātu par iedzīvotāju tiesībām uz bezmaksas medicīnu, portālu Diena.lv informēja Latvijas slimnīcu biedrība.Slimnīcu pārstāvjus satrauc situācija, ka nepietiekama valsts finansējuma dēļ cieš pacienti, kuriem uz valsts apmaksātiem veselības aprūpes pakalpojumiem šobrīd ir jāgaida garās gaidīšanas rindās.

Nereti pacienti uz valsts apmaksāto pakalpojumu tik ilgi gaidīt nevar, tādēļ viņi ir spiesti maksāt, jo par pilnu samaksu pakalpojumu var saņemt ātrāk.Pēc slimnīcu vadītāju domām valsts papildus piešķirtais finansējums stacionārajai palīdzībai ir sadalīts negodīgi. Vairākām Latvijas slimnīcām, kas pacientus ārstē ārpus Rīgas, papildus nauda piešķirta tikai pāris pacientu ārstēšanai. Gandrīz visām reģionālajām slimnīcām netiek pilnā apmērā samaksāts arī par jau izārstētajiem pacientiem. Papildu piešķirtā finansējuma sadalījums ambulatorajiem pakalpojumiem ir sekojošs - 70% Rīgai un 30% reģioniem, lai gan Latvijas iedzīvotāju īpatsvars Rīgā attiecīgi ir 45%, bet reģionos - 55%. Tādejādi pacienti reģionos tiek nostādīti nevienlīdzīgā situācijā, jo nav nodrošinātas viņu tiesības uz veselības aprūpes pieejamību, norāda reģionu slimnīcas.Tāpat slimnīcu pārstāvji uzskata, ka mūsu valstī noteiktās pacientu iemaksas ir nesamērīgi augstas. Piemēram, par vienu gultas dienu slimnīcā iedzīvotājam ir jāmaksā 9,5 latus liela pacientu iemaksa, kas ir daudzkārt lielāka nekā pārējās Baltijas valstīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē