Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

SSE Riga Absolventu asociācija iesniedz valdībai protesta vēstuli

Rīgas Ekonomikas augstskolas (SSE Riga) Absolventu asociācija pirmdien valdībā iesniedz protesta vēstuli, pret lēmumu neatbalstīt līdzšinējo rektoru Andersu Pāzlovu amata atkārtotai ieņemšanai, portālu Diena.lv informēja asociācijas pārstāvji.

2017. gada 24. janvārī Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) medijos paziņoja, ka vairs nevirzīs SSE Riga rektoru Andersu Pāzlovu ievēlēšanai uz atkārtotu pilnvaru termiņu viņa nepilnīgo latviešu valodas zināšanu dēļ. Līdz šim brīdim nedz rektors, nedz arī SSE Riga nav saņēmuši nevienu oficiālu dokumentu no IZM, kurā būtu argumentēts skaidrojums ministrijas paziņojumam medijos. Jāpiebilst, Pāzlovs ir SSE Riga rektors jau 18 gadus un līdz šim nav bijušas problēmas ar viņa atrašanos šajā amatā, raksta bijušie studenti. 

SSE Riga absolventu asociācija uzskata, ka IZM ierēdņi burtiski piemēro normatīvo aktus, neiedziļinoties likuma jēgā un mērķī, kā arī neņem vērā Latvijai saistošos Eiropas Savienības (ES) dokumentus,  sevišķi attiecībā uz ES pamatbrīvībām. SSE Riga ir augstskola, kurā studijas notiek svešvalodā. Likumā noteikto funkciju pildīšanu valsts valodā SSE Riga ir nodrošinājusi visā tās pastāvēšanas laikā.

Šāda IZM rīcība, pēc bijušo studentu domām, ir klajā pretrunā ar Saeimas apstiprinātajām Izglītības attīstības pamatnostādnēm 2014.-2020.gadam. Tās nosaka, ka Latvijas izglītības sistēmai ir jābūt  starptautiski atvērtai un jāspēj apmierināt pieprasījumu pēc atbilstošas kvalifikācijas profesionāļiem. Vadlīnijās ir secināts, ka šī ir problēma un dažādi normatīvie ierobežojumi to liedz.

"Nesaprātīgu un pārsteidzīgu valsts iestāžu lēmumam var būt negatīvas sekas  ne tikai Latvijas augstākās izglītības jomā, bet arī Latvijas ekonomiskajā attīstībā. SSE Riga darbības laikā to ir absolvējuši vairāk nekā 2000 studentu, kuri darbojas 463 Latvijas uzņēmumu valdēs vai tie pieder SSE Riga absolventiem, šie uzņēmumi nodarbina 20 000 cilvēku, to apgrozījums ir 5,2 miljardi eiro. SSE Riga kopā ar Stokholmas Ekonomikas augstskolu ir novērtēta prestižajā Financial Times biznesa augstskolu reitingā, ierindojot to augstajā 28. vietā Eiropas biznesa augstskolu topā," teikts paziņojumā. 

Top komentāri

diemžēl
d
18 gadu laikā akadēmiska persona, dzīvojōt un strādājot Latvijā, var apgūt latviešu valodu, ja vien to vēlas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēlēšanu balagāns

Varbūt iepriekšējās reizēs nebiju pamanījis, bet šķiet, ka šogad Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas politiķu un viņu partiju acīs ieguvušas krietni būtiskāku nozīmi.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē