Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Šteinbuka: Prezidentūras laikā Latvija diriģēja milzīgu kori

Latvija savas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) padomē diriģēji milzīgu kori ar miljoniem balsu, otrdienas rītā LTV intervijā sacīja Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka, piebilstot, ka jūtas lepna valsts par paveikto pēdējā pusgada laikā.

Viņa salīdzinot ES ar milzīgu kori, norādīja, ka bija nepieciešams "dabūt to saliedēto dziesmu" un viņasprāt tas ir izdevies.

Kā viena no galvenajiem panākumiem viņa norādīja tā sauktā Junkera plāna pieņemšanu.  "Šis ir viens no retajiem gadījumiem, kad ES tika pieņemts lēmums pusgada laikā," sacīja Šteinbuka, norādot, ka Junkera plāns jeb Eiropas investīciju stratēģiskais fonds ir atslēga Eiropas un Latvijas konkurētspējas uzlabošanai.

Protams, ka plāns sāks darboties tikai vēlāk, tāpēc arī augļi sagaidāmi vēlāk.

Šteinbuka pastāstīja arī, ka Briselē tagad, esot tāds joks – "ja vajag kaut ko ātri dabūt cauri, tad vajag, lai Latvija atkal uzņemtos prezidentūru"

Viņa lielus trūkumus nesaskatīja, tomēr piebilsta, ka varbūt "kliboja kāda loģistika, bet tie bija sīkumi".

Portāls Diena.lv jau vēstīja, ka šodien oficiāli noslēdzas Latvijas prezidentūra, un pirmdien preses konferencē arī premjere Laimdota Straujuma (Vienotība) un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība) pauda gandarījumu par izdarīto, norādot, ka uzkrātā pieredze palīdzēs Latvijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūsu valoda un tās prestižs

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā nesen tika spriests par atteikšanos no krievu valodas kā otrās svešvalodas vidusskolās, un kārtējo reizi atklājās, ka valodu tēma tiek uztverta ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē