Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Straujuma: Ministri par Expo Milano 2015 vairs negribētu dzirdēt

Ministru kabinets šodien izskatīja un pieņēma zināšanai Ekonomikas ministrijas (EM) sagatavoto informatīvo ziņojumu Par Expo Milano 2015" projekta izbeigšanas statusu.Tajā teikts, ka ministrija ar izstādes rīkotājiem turpmāk precizēs Latvijas saistības attiecībā uz paviljona būvniecībai piešķirtā zemes gabala atgriešanu sākotnējā stāvoklī, kā arī sadarbībā ar pieaicināto ekspertu turpinās strīda par saistību izpildi vešanu tiesā, iespēju robežās nodrošinot izmaksājamo summu samazināšanu.

Tikmēr Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) sēdes laikā izteicās, ka ministri par šo jautājumu valdības sēdēs, visticamāk, vairs negrib dzirdēt.Kā ziņots, šā gada 7.jūlijā EM noslēgusies disciplinārlietas izmeklēšana par gatavošanos Latvijas dalībai starptautiskajā izstādē Expo Milano 2015, kā rezultātā no amata atbrīvotas EM Juridiskā departamenta Tiesiskā nodrošinājuma nodaļas vadītāja Laura Ange un EM Uzņēmējdarbības konkurētspējas departamenta direktore Ilze Beināre, kā arī EM Juridiskā departamenta direktore Māra Līdumniece pazemināta amatā uz vienu gadu. Aizrādījums izteikts EM Uzņēmējdarbības konkurētspējas departamenta direktora pienākumu izpildītājam Kristapam Somam.Disciplinārlietas izmeklēšanas komisija secinājusi, ka nav veikta projekta kvalitatīva kontrole, sagatavots nekvalitatīvs līgums ar komandītsabiedrību Expo 2015, pieļauti maksājumi komandītsabiedrībai Expo 2015 par vēl nepabeigtiem darbiem, kā arī konstatēti citi pārkāpumi, kā rezultātā valstij radīti zaudējumi lielā apmērā.Tikmēr Latvijas dalībai izstādē World Expo 2015 atvēlētos 1,34 miljonus eiro pārdalīs Latvijas dalībai Eiropas Kosmosa aģentūrā, paredz valdības 7.jūlija lēmums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Trūkst reālas rīcības

Investīciju klimats Latvijā investoru vērtējumā 2023. gadā sasniedzis viszemāko vērtību – 1,9 punktus no 5, un salīdzinājumā ar 2022. gada mērījumiem vērtējums nokrities par 0,4 punktiem. Tā secin...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē