Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Strautmane: Uzbraucieni Prāta Vētrai ir patētiski

„Ir skaidrs, ka piespriestais cietumsods ir par daudz, par lielu, par skarbu, par bargu,“ žurnāliste Baiba Strautmane spriedumu grupas Pussy Riot lietā komentēja portālam Diena.lv. „Mana dziļa pārliecība ir tāda, ka tieši tādas fundamentālas tiesības, kādas ir paust viedokli, ir arī nepaust viedokli. Manuprāt, uzbraucieni Prāta Vētrai un Laurim Reinikam ir drusku patētiski,“ sacīja žurnāliste.

„Es par Pussy Riot nezināju neko, pirms viņas iegāja baznīcā. Tas liecina par manu izglītības līmeni. Taču, vai obligāti mūziķiem jābūt tiem, kuriem šajā jautājumā jāizsaka viedoklis? Varbūt viedoklis jāprasa brīvības cīnītājiem, piemēram, varbūt jānoskaidro mūsu brīvības cīnītāja Rožkalna viedoklis?“

B.Strautmane norādīja, ka viņu satrauc arī daudzu pasaulē pazīstamu mūziķu viedokļa paušana jautājumā par Pussy Riot tiesas prāvu. No vienas puses, tā esot pareiza lieta, taču, no otras puses, žurnālisti nepametot sajūta, ka mūziķi šajā gadījumā nav aizmirsuši arī par komerciju.

„Par katru cenu pieprasīt viedokli – tas ir nepareizi. Cilvēkiem ir tiesības klusēt, neraugoties uz apsvērumiem,“ uzsvēra mediju pārstāve. „Vairāk patiktu, ja tie, kas cīnās pret Krievijas režīmu, saņemtos un būtu drosmīgāki, protestējot pret to, kas notiek Latvijā,“ sacīja B.Strautmane. Viņa vēlētos, lai savu viedokli par notiekošo kultūras nozarē paustu arī, piemēram, kultūras darbinieki, neraugoties uz bažām par to, ka pēc šādiem protestiem viņi varētu zaudēt finansējumu.

„Man ir sajūta, ka te dubultmorāliska liekulība rēgojas. Bet sods ir par bargu, un Krievijas režīms ir sapuvis,“ uzsvēra B.Strautmane.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē