Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Točs: Kozlovska faktors

Jaunās valdības veidošanas procesā tomēr ir pilnīgi aizmirsts, uz kādām drupām tiek būvēta jaunā valdība. Bet jaunā valdība tiek būvēta uz Zolitūdes drupām. Vienotības premjers Valdis Dombrovskis atkāpās, uzņemoties morālo un politisko atbildību par notikušo Zolitūdes traģēdiju. Tāpēc tiek veidota jauna valdība. Diemžēl izskatās, ka valdība tiek veidota, aizmirstot par notikušo traģēdiju, it kā tādas nebūtu bijis.

Vistiešākā atbildība par jautājumiem, kas saistīti ar Zolitūdes lietu, ir diviem ministriem - ekonomikas un iekšlietu. Ja jaunajā valdībā būs abi bijušie ministri, tas nozīmēs, ka premjera partija Vienotība būs atzinusi, ka valdībai nekāda atbildība par Maxima traģēdiju nebija jāuzņemas. Ja tā - tad kāpēc atkāpās Valdis Dombrovskis?

Jo, ja premjers Valdis Dombrovskis ir atkāpies, uzņemoties politisko atbildību, tad jaunajā valdībā vienkārši nedrīkst būt ministri, kas ir tieši atbildīgi par nozarēm, kas saistītas ar Zolitūdes lietu.

Šajās dienās jau ir daudz diskutēts par "Pavļuta faktoru", līdz svētdien Straujuma aicināja Reformu partiju Pavļuta vietu atdot Vjačeslavam Dombrovskim. Nebūs Pavļuts ministrs, nebūs arī diskusijas, vai viņš ir uzņēmies morālo atbildību.

Taču bez "Pavļuta faktora" vismaz Zolitūdes kontekstā ir arī "Kozlovska faktors". Lai arī Kozlovskis ar cēlu žestu bija gatavs upurēt amatu Rinkēviča labā, šķiet, tas bija tikai tādēļ, lai Āboltiņai būtu iemesls skriet viņam pakaļ. Nekādu secinājumu, nekādas paškritikas, tieši tāpat kā Pavļuta gadījumā, te nav.

Zolitūdes traģēdija kārtējo reizi uzrāva patiesību par mūsu glābēju, mūsu ugunsdzēsēju, mūsu policistu, mūsu izmeklētāju, mūsu īsto varoņu tehnisko nodrošinājumu un materiālo stāvokli. Taču neesam dzirdējuši, ka iekšlietu ministrs Kozlovskis būtu īpaši iestājies par iekšlietu sistēmas darbinieku nodrošinājumu ne pirms traģēdijas, ne arī tagad - pēc.

Glābēji saņem rājienus par to, ka uzdrošinājušies runāt ar presi, it kā kāds ņirgātos par viņiem un ņirgātos par mums - visu sabiedrību. Man grūti noticēt, ka demokrātiskā valstī cilvēks, kas glābis citus, saņem rājienu par runāšanu ar presi. Kura ministra atbildība tā ir?

Glābšanas darbu gaita Zolitūdes traģēdijas lietā nav izvērtēta un netiks izvērtēta, kamēr būs tas pats iekšlietu ministrs, tas taču skaidrs. Iespējams, glābšanas darbi sākās par vēlu. Tehnika kavējās, netika izdarīts viss. Sākot ar zupas virtuvi, daudzas lietas valsts vietā gādāja pašvaldība, kamēr ministri pozēja kameru priekšā.

Gribat, lai par to tiktu izdarīti secinājumi, - nomainiet ministru, gribat, lai visi gali ūdenī, - atstājiet iepriekšējo.

Tāpēc ne Daniels Pavļuts, ne Rihards Kozlovskis nevar būt jaunajā valdībā - ja tā tik tiešām grasās izdarīt kādus secinājumus Zolitūdes lietā, nevis mānīt sabiedrību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē