Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Točs: Žirinovskis un mēs

Atceros, ka pirms gadiem jau vairāk nekā desmit kāda augsta Saeimas amatpersona pēc vizītes Krievijā teica man apmēram tā: "Pat iedomāties nevari, cik Žirinovskis patiesībā ir foršs! Ar viņu visu var sarunāt. Viņš vienmēr tur vārdu. Privātās sarunās viņš ir inteliģents un gudrs. Bet ākstīšanās ir teātris tiem muļķiem, kas par viņu balso."

Stāsts bija par to, ka izšķirošos brīžos Vladimirs Žirinovskis ar savām balsīm labprāt izpalīdz oficiālajam Kremlim, par spīti tam, ka runā kaut ko pilnīgi citu.

Arī pie mums ir opozīcijas un pusopozīcijas partijas, kuras specializējas līdzīgā darbā. Paskatīsimies, kā Nacionālā apvienība savāc eiroskeptiķu un nacionālistu balsis un nodod tās par eiro. Un Saskaņas līderi prasmīgi, manipulējot ar balsīm, kādreiz izpalīdz kādam, kas ir pie varas, kaut publiski runā ko pilnīgi citu.

Saeimā, Saeimas žurnālistu vidū to labi zina. Ir tāda tehnoloģija. Tāda ir politika. Un toreiz es to tā arī sapratu. Vladimirs Žirinovskis izpalīdz Kremlim, kad vajag, bet patiesībā veikli kontrolē radikālā spārna aktivitātes un balsis, ko citā gadījumā vadītu nekontrolējami spēki.

Tagad es saprotu, ka Žirinovskis, iespējams, ir foršs arī citā ziņā. Nedēļas nogalē notiek gadskārtējais drošības un ārpolitikas forums Rīgas konference 2013, pulcējot augstus viesus. Igaunijas prezidents, Zviedrijas ārlietu ministrs, Lielbritānijas aizsardzības ministrs, Beļģijas aizsardzības ministrs, Polijas ārlietu ministrs, Horvātijas premjerministrs, Gruzijas premjerministrs, EDSO ģenerālsekretārs.

Iesildošie virsraksti jau piektdien vēsta - "Krievijas uzvedība ir šizofrēniska un agresīva". Un kā nu ne? Lai arī ne jau Krievija ir tā, kas reāli gatavojas iebrukt Sīrijā, virtuāli Žirinovskis - kā gadījies, kā ne - jau ir parūpējies, lai tieši šajās dienās impēriskajai Krievijai būtu īpaši ļauns vieplis.

"Es jūs okupēšu! Bumbas uzmetīšu!" sēc Žiriks. Lai gan Žirinovskim, paldies Dievam, nav bumbu, izklausās tiešām pretīgi. Un esam gandarīti, ka NATO ģenerālsekretārs mūs aizsargā, paziņojot, ka "Krievijas politiķu izteikumi par Baltijas valstu okupāciju nav pieņemami", kas ziņu virsrakstos jau pārvēršas par "Krievijas izteikumiem", lai gan to ir teikusi nevis Krievija, bet Žirinovskis. Vai ne tā?

Tā dīvaini sanāk. Tieši laikā, kad Baraks Obama un Deivids Kemerons atspērušies cīnās, lai mainītu sabiedrisko domu savās valstīs un pasaulē par labu Sīrijas karam, tīši vai netīši talkā nāk arī draugs Žirinovskis, visiem lieku reizi uzskatāmi demonstrējot, kādi kretīni un agresori ir tieši tās valstis, kuras nedod ANO mandātu iebrukumam Sīrijā.

Esat redzējuši mehāniskās pīlītes, kuras pēkšķ, kad tās uzvelk? Tādas kādreiz varēja nopirkt rotaļlietu veikalos. Lūk, tā - Žirinovskis uzvelk, un pīlītes, kad vajag, pēkšķ.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē