Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Turpinās taksometru dedzināšana; BalticTaxi piedāvā risinājumu - patentmaksu

Naktī no 29. uz 30. martu BalticTAXI stāvvietā Krustabaznīcas ielā Rīgā aizdedzināta BalticTAXI automašīna, neskaitot BalticTAXI, degušas arī divas privātas automašīnas, portālu Diena.lv informēja uzņēmuma komunikācijas pārstāvis Juris Pētersons. 

"Par situācijas nopietnību nozarē šaubu vairs nav nevienam. To vairākkārt publiski apliecinājuši ne vien nozares atbildīgākie pārstāvji, bet arī nozari uzraugošās institūcijas," norāda uzņēmuma pārstāvis. 

Šobrīd pēc VID oficiālajiem datiem nozarē reģistrēti ap 2800 taksometru, kuru apgrozījums 2014. gadā bija 10,7 miljoni €, no kuriem 7,6 miljonu apgrozīja 162 BalticTAXI zīmola taksometri. Tātad nepilni 6 % automašīnu nodrošina 71 % no nozares oficiālā apgrozījuma.

Pārstāvis skaidro, ka situācijas noregulēšanai, līdz nākamās nedēļas otrdienai, 5. aprīlim, nozares uzņēmumi sagatavos gala vīziju par turpmāko nozares regulējumu, lai pēc tam to iesniegtu valdībā. 

"Nozares ideja par šo regulējumu ir ļoti vienkārša. Piedāvātais risinājums neprasa liekus ieguldījumus no valsts puses, tas ir viegli ieviešams un administrējams. Taksometru nozares regulējuma būtība ir – ja nav veikta nodokļu priekšapmaksa, taksometrs 2 x gadā obligāto tehnisko apskati neiziet, un pa ielu nebrauc, kamēr nomaksa nav veikta," skaidro uzņēmumā.   

"BalticTAXI turpinās sniegt kvalitatīvu pakalpojumu saviem klientiem līdz pēdējai darba kārtībā esošai automašīnai. Būtu tomēr labi atrisināt nozares problēmas ātrāk. Tas ir vienkārši paveicams līdz 1. jūlijam, ja ne tikai taksometru pakalpojumu nozares uzņēmumi, bet arī Finanšu, Ekonomikas, Satiksmes ministrijas, Valsts ieņēmumu dienests un Rīgas dome rīkosies atbildīgi," norāda Pētersons. 

Portāls Diena.lv jau vēstīja, ka marta sākumā nedēļas laikā tika nodedzināti četri takši. Pēc šiem gadījumiem policija gan norādīja, ka pagaidām nevarētu runāt par "takšu kariem".

Paziņojumā arī skaidrota taksometru patentmaksu būtība - Patentmaksa tiek maksāta par pusgadu uz priekšu, par automašīnu, kas pārvadā pasažierus ar dzelteno valsts reģistrācijas numura zīmi. Pēc nostrādātā apjoma reizi mēnesī attiecināma uz darbiniekiem, kas automašīnu izmanto, sniedzot taksometru pārvadāšanas pakalpojumu.

Dzelteno numura zīmi CSDD neizsniedz un taksometrs reizi pusgadā obligāto tehnisko apskati neiziet, ja automašīna nevar pierādīt veikto apmaksu, vai nesamaksā to pie auto tehniskās apskates. (Tehniskā apskate taksometriem noteikta reizi 6 mēnešos, tādēļ Patentmaksas nodevas nomaksu var iekasēt un kontrolēt pietiekami efektīvi izmantojot jau pilnībā eksistējošu infrastruktūru).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sabiedriskais medijs apmaldījies

Krievu valoda piecdesmit gadus Latvijā bija okupācijas valoda, kurā centās salauzt, pakļaut un rusificēt, bet pēdējos trīsdesmit gadus – galvenais simbols un protesta forma tiem, kuri ir nemierā...

Krievijas austrumu pagrieziens

Piektdien noslēdzas Krievijas līdera Vladimira Putina divas dienas ilgā oficiālā vizīte Ķīnā, kura vienlaikus bija arī simbolisks viņa pirmais brauciens uz ārvalstīm pēc piektās pārvēlēšanas v...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē