Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ušakovs: Atlaides biļetei būs tiem, kam tās visvairāk nepieciešamas

Pašreizējā situācijā, kad lielākajai daļai Rīgas sabiedriskā transporta klientu biļetes cena no februāra būs pašizmaksas līmenī, atlaides ir saglabātas tai personu kategorijai, kam tās "visvairāk nepieciešamas", žurnālistiem sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (Saskaņa).

Vienlaikus Rīgas mērs uzsvēra, ka cenas mēnešbiļetēm veidotas ļoti piesardzīgi, daļa no tām maksājot pat mazāk nekā, piemēram, 2003.gadā. Tādējādi personām, kuras Rīgas sabiedrisko transportu izmanto regulāri, iegādājoties mēnešbiļetes, brauciena izmaksas paaugstinājums būšot ne tik pamanāms.

Ušakovs arī sacīja, ka Rīgas dome ir ar mieru ieviest biļeti, kuras cena būs zemāka par pašizmaksu tikai situācijā, kad valsts varēs atrast mehānismu, kā kompensēt pārvadājumus klientiem, kuri nav deklarēti Rīgā.

Mērs arī atgādināja, ka atšķirīgas brauciena biļetes cenas rīdziniekiem un nerīdziniekiem, kā tas bija plānots, sākot Rīdzinieka kartes projektu, nav iespējams noteikt saistībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) aizliegumu.

Tāpat Ušakovs sacīja, ka Rīgas domes un VARAM pārstāvju pārrunu efektivitāti cerībā vienoties par valsts atbalstu nerīdzinieku pārvadājumiem pagājušā gada gaitā ievērojami "bremzēja" izmaiņas VARAM vadītāja amatā - paspējuši nomainīties trīs ministri.

Ušakovs arī apliecināja, ka līdz ar cenas paaugstināšanu Rīgas satiksmei nepieciešamais dotācijas apjoms būs 89 miljoni eiro. Gadījumā, ja dome nepaaugstinātu brauciena cenu, nepieciešamā dotācija būtu ap 109 miljoniem, skaidroja Rīgas domes vadītājs. Pagājušajā gadā Rīgas satiksmei piešķirtā dotācija kopumā bijusi 95,5 miljoni eiro.

Kā ziņots, ņemot vērā, ka valdība tā arī nav piekritusi sadarboties ar Rīgas domi pilsētas sabiedriskā transporta finansēšanā, kā arī to, ka ir traucēts piemērot atšķirīgus apmaksas noteikumus rīdziniekiem un nerīdziniekiem, no šī gada 1.februāra stāsies spēkā jaunas biļešu cenas Rīgas sabiedriskajā transportā.

Jaunā pilnās biļetes cena Rīgas sabiedriskajā transportā no februāra būs 1,15 eiro. Tas nozīmē, ka ikvienam cilvēkam, kurš neietilpst kādā no pasažieru kategorijām, kam dome noteikusi atlaides - neatkarīgi no deklarētās dzīvesvietas - biļete maksās 1,15 eiro.

Šogad Rīgā tiks saglabātās visas esošās atlaides un brīvbiļetes, bet daudzām plašām grupām tiks noteiktas jaunas atlaides, saglabājot viņiem esošās biļešu cenas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Leiena: Krievija fokusē hibrīduzbrukumus pret Somiju

Krievija tagad fokusē savus hibrīduzbrukumus pret Somiju, izmantojot nelegālos imigrantus, lai destabilizētu šo valsti, piektdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē