Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Ušakovs: No 2017.gada Rīgas pirmsskolu pedagogiem tiks palielinātas algas

No 2017.gada janvāra Rīgas pašvaldība paaugstinās atalgojumu pirmsskolu pedagogiem, norāda Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (Saskaņa).

Pašreiz pašvaldībā jau pie tā tiekot strādāts, apgalvoja Rīgas mērs. Ušakovs sacīja, ka pašvaldība vērtēs, vai atalgojums pirmsskolu pedagogiem varētu tikt paaugstināts jau no 2016.gada septembra, taču no 2017.gada janvāra tas noteikti tikšot izdarīts.

Izglītības un zinātnes darbinieku streika dienā Ušakovs sociālajā tīklā Facebook arī izvietojis paziņojumu: "Ja Vienotības valdība neņems vērā streikojošo pedagogu prasības, tad Rīgas dome pati sāks risināt mūsu pedagogu problēmas un pirmām kārtām - bērnudārzu audzinātāju atalgojumu." Šāds paziņojums masu medijiem izsūtīts arī no Rīgas domes.

Kā ziņots, Rīgas pašvaldības 2016.gada budžeta projektā pašreiz nav iestrādāti līdzekļi pirmsskolu pedagogu atalgojuma palielināšanai. Ir plānots palielināt atalgojumu skolotāju palīgiem (auklītēm) līdz 400 eiro, kā arī lietvedēm, pavāriem, saimnieciskajiem darbiniekiem par kopējo summu 1,2 miljoni eiro. Nākamgad tiks palielināts arī atalgojums bibliotekāriem un pašvaldības policistiem.

Rīgas domes Vienotības frakcijas deputāti ir iesnieguši priekšlikumu 2016.gada budžetā piešķirt piemaksas Rīgas pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogiem, tam atvēlot kopumā 3,5 miljonus eiro. Tā vidēji viens pedagogs papildus ik mēnesi saņemtu 72 eiro. Rīgas pašvaldības nākamā gada budžetu plāno pieņemt domes sēdē 15.decembrī.

Jau vēstīts, ka piektdien notiek izglītības darbinieku streiks. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē