Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Valsts prezidents norāda uz gaidāmajām pārmaiņām pēc pašvaldību vēlēšanām

Valsts prezidents Andris Bērziņš šodien žurnālistiem pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V) norādīja, ka pēc aizvadītajām pašvaldību vēlēšanām noteikti ir gaidāmas pārmaiņas.

Valsts prezidents izteicās, ka vēlēšanas ir labs atskaites punkts, lai izvērtētu rezultātus un attiecīgi rīkotos, sevišķi, ņemot vērā, ka Saeimas vēlēšanas vairs nav tik tālu. Tam piekrita arī premjers, sakot, ka partijām būs jāizvērtē vēlēšanu rezultāti un jāizdara secinājumi, kā arī jāpārdomā, kā virzīties uz priekšu.

Prezidents, jautāts par politisko spēku konsolidāciju, sacīja, ka, ja Latvija vēlas būt pietiekami stipra, sevišķi darbojoties Eiropas Savienībā, ir nepieciešami skaidri un konkrēti lēmumi par to, kas mums ir vajadzīgs. Valsts prezidents atzīmēja, ka līdzīgi, kā tas ir pasaulē, ir vajadzīga virzība uz diviem vadošies spēkiem valstī.

Jau ziņots, ka bijušais Valsts prezidents un Reformu partijas (RP) līderis Valdis Zatlers iepriekš izteicās, ka pašvaldību vēlēšanu rezultāti ir kā sarkanā brīdinājuma lampiņa "Vienotībai" un premjeram Dombrovskim.

"Šīs pašvaldību vēlēšanas un it sevišķi to rezultāti lielajās pilsētās liecina, ka sarkanā brīdinājuma lampiņa "Vienotībai" un tās premjeram ir ieslēgusies. Būtu ļoti labi, ja pats premjers un "Vienotība" to pamanītu," svētdien TV3 raidījumā Nekā personīga vērtēja Zatlers.

Viņš norādīja, ka viens no iemesliem, kādēļ Rīgā valdošās koalīcijas partijas startējušas vāji, ir tas, ka cilvēki iespējas ievēlēt šos cilvēkus nespēja asociēt ar veiksmīgu darbu. "Izvirzot otrā līmeņa cilvēkus par mēra amata kandidātiem, nevis smagsvarus, kuri "Vienotībai" noteikti ir, rezultāti būtu daudz labāki."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskais faktors Miltons

Amerikas Savienoto Valstu Floridas pavalsti sasniegusī augstākās, piektās, kategorijas viesuļvētra Miltons posta ne tikai Floridu un ASV ekonomiku – Miltons un tā priekštece, kategoriju zemākā vie...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē