Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Vējonis: KVV Liepājas metalurga investori nodarbojas ar šantāžu

Paziņojot par plāniem vērsties Londonas šķīrējtiesā, uzņēmuma KVV Liepājas metalurgs investori nodarbojas ar šantāžu, uzskata Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Starp Latviju un investoriem ir noslēgts konkrēts līgums ar konkrētām prasībām un, ja kāda no pusēm tās nepilda, tad ir pamats vērsties šķīrējtiesā, šodien žurnālistiem teica Vējonis. Tomēr Latvija no savas puses visas prasības ir pildījusi, viņš piebilda.

"Jautājums ir par investora kvalitāti un to, vai ir pildītas visas prasības," noteica Vējonis.

Jau ziņots, ka uzņēmuma KVV Liepājas metalurgs akcionāri grasoties vērsties pret Latviju Londonas šķīrējtiesā par aptuveni 50 miljoniem eiro, jo uzskata, ka pārdošanas darījuma laikā viņiem neesot atklāta visa informācija, vēstīja telekompānija TV3.

Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (Vienotība) gan atturas sniegt plašākus komentārus saistībā ar investīciju strīda iespējamību.

Jau vēstīts, ka Ukrainas investori KVV Group ir pieņēmuši lēmumu par KVV Liepājas metalurga rūpnīcas konservāciju. Šādu lēmumu KVV Group vadība pieņēmusi, ņemot vērā to, ka saglabājas ilgtermiņa negatīvie faktori, kas rada šķēršļus uzņēmuma darbībai - "pasaules metalurģijas tirgu pārņēmusī krīze, parādsaistības nodrošinātajiem kreditoriem un valsts neieinteresētība sniegt atbalstu nozarei".

Iekonservējot rūpnīcu, KVV Liepājas metalurgs plānoja atlaist ap 300 darbinieku, bet aptuveni 100 darbiniekus paturēt tā sauktajā dežūrrežīmā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē