Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Vējonis: Mana priekšrocība pār Levitu - iekšpolitikas pārzināšana

_Zaļo un zemnieku savienības (ZZS)_ izvirzītais prezidenta amata kandidāts Raimonds Vējonis (ZZS) uzskata, ka viņa galvenā priekšrocība, salīdzinot ar Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-TB/LNNK atbalstīto Egilu Levitu, ir Latvijas iekšpolitikas un vietējo politisko partiju pārzināšanu. 

Ceturtdien īpaši sasauktā preses konferencē par godu savai izvirzīšanai prezidenta amatam Vējonis arī sacīja, ka augstu vērtē Levita plašo pieredzi ārvalstīs un tieslietu pārzināšanu, tomēr konkurenta ilgā prombūtne liegusi viņam iepazīt Latvijas iekšpolitiku.

Vējonis norādīja, ka nav gatavs speciāli iet lūgt NA balsis, tomēr atzina, ka tiksies ar visām parlamentā pārstāvētajām partijām. Neko jaunu gan viņš tām nepastāstīšot, jo politikā esot jau gana ilgi, lai būtu labi zināms.   

ZZS kandidāts tāpat noliedza medijos izskanējušu viedokli, ka par viņu nebalsos visi ZZS frakcijas deputāti. Arī Latvijas Zaļās partijas valdes loceklis Ingmārs Līdaka, kurš piedalījās preses konferencē, uzsvēra, ka Vējonis tiek virzīts amatam, jo partija tic, ka viņš jau pirmajā kārtā var iegūt 51 balsi.

Pamatojot Vējoņa piemērotību prezidenta amatam Līdaka uzsvēra,  ka šī brīža aizsardzības un bijušā vides un reģionālās attīstības ministra pluss ir, ka viņš ir labi pazīstams reģionos, "ir spiedis roku" lielākai daļai pašvaldību vadītāju, kas ir stāstījuši par reģionu problēmām, un tas viņu padara par "visas Latvijas prezidentu", jo "Viņš zina mūsu bēdu". 

Tikmēr bukmeikeri par Vējoņa iespējām izskatās kritiski, norādot, ka varbūtība viņa kļūšanai par prezidentu ir tikai 31% un likmes koeficients ir 2,80, vēsta aģentūra LETA. Pēc bukmeikeru domām, daudz lielākas izredzes nokļūt augstajā amatā ir personai, kas tiks nosaukta pēdējā brīdī - vien dažas stundas pirms balsojuma. Šāda varbūtība tiek novērtēta ar 56%.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē