Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Vīķe-Freiberga: ASV notiek kaut kas līdzīgai sociālajai revolūcijai

ASV līdz ar prezidenta vēlēšanām, kurās uz uzvaru virzās Donalds Tramps, notiek kaut kas līdzīgai sociālai revolūcijai, telefonsarunā LNT raidījumā 900 sekundes pauda bijusī Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

"Bija aizdomas, ka briest sprādziens attiecībā uz tiem strādnieku šķiras ļaudīm, sevišķi baltādainajiem, kas pazaudējuši darbu pēdējo 10 gadu laikā. Kopš Obamas uzvaras [stāšanās amatā] situācija ir tikai pasliktinājusies. Izskatās, ka revolūcija klusi un mierīgi notiek pie balsošanas urnām," vērtēja Latvijas eksprezidente, piebilstot, ka plaisa starp Amerikas bagātajiem un nabadzīgajiem iedzīvotājiem tikai turpinājusi augt.

"Amerikāņi revolūciju neveic vardarbīgi, bet gan vēlēšanās," viņa piebilda, ka Tramps ir spējis sekmīgi spēlēt uz cilvēku neapmierinātību un dusmām.

Vīķe-Freiberga gan arī pauda pārsteigumu, ka latīņamerikāņu izcelsmes vēlētāji, kuri legāli iekārtojušies Amerikā, nav apvainojušies par Trampa izteikumiem, taču, cik manāms, dažos štatos nav nemaz tik sajūsmināti, ka "no Meksikas gāžas jaunas masas, nelegāli imigranti un konkurē par iespēju dzīvot Amerikā".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūsu valoda un tās prestižs

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā nesen tika spriests par atteikšanos no krievu valodas kā otrās svešvalodas vidusskolās, un kārtējo reizi atklājās, ka valodu tēma tiek uztverta ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē