Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Viņķele: Vienotība šobrīd ir situācijā, kad jautājumu ir vairāk nekā atbilžu

Partija Vienotība šobrīd ir situācijā, kad jautājumu par to, kā virzīties uz priekšu, ir vairāk nekā atbilžu, aģentūrai LETA norāda Vienotības deputāte Ilze Viņķele.

Viņa uzskata, ka partijai ir noteikts dzīves cikls, kurš ir izdzīvots un izstrādāts, un _Vienotība_ šobrīd ir nonākusi situācijā, kad jautājumi par to, "kā būt tālāk", ir vairāk nekā atbilžu. Vienlaikus, runājot par partijas nākotni, viņa atturas lietot terminu šķelšanās, saucot to par klišejisku.

"Lai man piedod kolēģi, bet es īsti neredzu ne to personu līderi, ne kādu plašāku kodolu Vienotībā, kas var piedāvāt risinājumu, lai tiktu tam pāri un motivēt. Varbūt, ka pēkšņi atrodas kaut kādi spēki, kas ļauj mums sapurināties un rudenī, kongresā, uztaisīt absolūtu atdzimšanu, bet, manuprāt, atbildīgi būtu domāt par vairākiem scenārijiem," ir pārliecināta deputāte.

Viņķelei šķiet, ka deputāti partijā baidās par šo problēmu atklāti runāt, kas pēc viņas domām ir iemesls, kādēļ Vienotības izkļūšana no krīzes ir apgrūtināta. "Mēs drusku dzīvojam tādā kā burbulī. Skaidrs, ka tas ir ļoti grūts lēmums," viņa piebilst.

Deputāte uzsver, ka Vienotības frakcija Saeimā ir obligāti jāsaglabā tāda, kāda tā ir, jo tajā ir pietiekami daudz profesionālu politiķu, kas apzinās atbildību līdz sasaukuma beigām nostrādāt iespējami konstruktīvi. "Ko kolēģi darīs un ko, kurš lems par savu nākotni līdz nākamajam rudenim, man nav ne jausmas," norāda Viņķele, piebilstot, ka partija ir prognozējams partneris un deputātei nav pamata domāt, ka viņas kolēģi partijā to neapzinātos.

Jau ziņots, ka Vienotības "liberālais spārns" gatavojas veidot jaunu partiju, tādējādi sagaidāms, ka līdz septembrī paredzētajam kongresam Vienotība sašķelsies, vēsta "TV3 Ziņas".

Atsaucoties uz neoficiālu informāciju, raidījums vēsta, ka iespēju pamest Vienotības Saeimas frakciju apsver politiķe Ilze Viņķele un vēl četri tā sauktā "liberālā spārna" pārstāvji - Ints Dālderis, Andrejs Judins, Aleksejs Loskutovs un Lolita Čigāne, kuri ilgstoši kritizē partijas politisko kursu un "Vienotības" Saeimas frakcijas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas ietekmi partijā. Savulaik pie Viņķeles domubiedriem tika minēts arī Saeimas deputāts Veiko Spolītis.

Viņķele domā, ka pēc publiskotajām tā dēvētajām "oligarhu sarunām" esot pieprasījums pēc jauna liberāli centriska politiskā spēka, kas iestātos par pilsoņu brīvībām. Viņķeles ieskatā Vienotībai nav nākotnes. "Tas stāsts ir beidzies, jāsaka gan, jau pirms trīs gadiem. Toreiz spītīgi atteicāmies atzīt šo realitāti, bet tagad nav vairs kur sprukt," paziņoja politiķe.

 

Top komentāri

(C)
(
"Ir zem manas cieņas šādus murgus komentēt."
amis
a
interesanti, ko bēdīgi slavenais t.s. Ilzis sparot ar jēdzienu "cilvēkbrīvība"????
a
a
Liberastija pazudina Latviju? Viņķele vēlas aktīvāk iesaistīties šajá procesā? vai mums jāslavē un jātabalsta tautas kaprači?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē