Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Zanders: Bērziņam ir arī gaišā puse

Valsts pirmās amatpersonas neizbēgami ir pastiprinātas uzmanības centrā - kā tās runā, kā uzvedas utt. Latvijas Valsts prezidentam jau vairākkārtīgi nācies uz paša ādas izbaudīt šo prasīgumu (piekasīgumu?) - neba bez paša līdzdalības iemesla radīšanā. Tomēr, lai gan joprojām uzskatu Bērziņu par pārliecinošu rekordistu starp amatpersonām kategorijā "spēja nepabeigt teikumu", publiskajā telpā mazāk zināmi un lietoti viņa gaitu fiksējumi liecina par šo cilvēku arī gana daudz pozitīva.

Ērtības labad aprobežosimies ar šo aizvadīto nedēļu un par apskates objektu izvēlēsimies prezidenta interneta mājaslapā redzamos videomateriālus.

Preses konference Melngalvju namā. 1. Bērziņš nebaidās atklāti pateikt, ka ar kādu dokumentu vai plānu vēl nav iepazinies, tādēļ nevēlas neko komentēt. Politiķu aprindās reti sastopams tikums. 2. Prezidents neuzspēlēti uzmanīgi (varētu pat teikt saspringti) klausās jautājumus. 3. Klātesošais premjers un preses pārstāve tiek publiski saukti vārdos. (Šis gan no etiķetes viedokļa droši vien ir riskants paradums, līdzīgi kā Bērziņa niķis demonstrēt, piemēram, ārzemju viesiem, savas siltās jūtas - ne tikai sarokojoties, bet, kā saka, paņemot pie rokas.)

Reģionālās vizītes. 1. Kopējs foto ar kādas skolas audzēkņiem. Bērziņš nostājas nevis priekšā vai vismaz pozējošo centrā, bet nostūrī, turklāt tas izskatās adekvāti - galu galā attēla varoņi ir bērni, kuriem šāda kopbilde vispār ir patīkams notikums, nevis «tas onkulis». 2. Labi zināms, ka vairākums amatpersonu izskatās diezgan amizanti tādās darbībās kā koku stādīšana, fermu apmeklējums u. tml. Bērziņš izskatās dabiski, nav populisma piegaršas.

Tātad: Bērziņš dara vai izsaka lietas, par kurām kritika ir pelnīta un nepieciešama, tomēr vērts arī atcerēties, ka kā ikvienam viņam ir arī gaišā puse.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē