Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

10% bezdarbnieku - līdz 24 gadu vecumam; situācijas uzlabošanai dos miljonus

Statistika ir nepielūdzama - pašlaik Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) ir reģistrēti 8709 jaunieši vecumā līdz 24 gadiem jeb 10% no visiem bezdarbniekiem. Patiesais jauniešu bezdarbnieku skaits gan tiek lēsts krietni lielāks - 36 tūkstoši, pirmdien vēsta laikraksts Diena.

Lai šiem jauniešiem palīdzētu iekļauties darba tirgū jeb, runājot labklājības ministres Ilzes Viņķeles vārdiem, "aizkavētu iegādāties vienvirziena lidmašīnas biļeti uz ārzemēm", Latvijai no Eiropas Savienības struktūrfondiem un valsts budžeta no 2014. gada līdz 2020. gadam programmā Jauniešu garantija būs pieejami 46 miljoni latu. Finansējums tiks izmantots izglītības un aktīvās nodarbinātības pasākumiem, kuri gan jau tiek īstenoti arī pašlaik, taču pieejamais finansējums ļaus tos plašāk attīstīt.

Kā starptautiskajā jauniešu nodarbinātībai veltītajā konferencē uzsvēra Viņķele, atslēgas vārds cīņai pret jauniešu bezdarbu ir konkurētspējīga izglītība - vai nu augstākā, vai profesionālā. Pašreizējā darba tirgū jaunietim ar pamata vai vidējo vispārējo izglītību bez aroda atrast labāku darbu par mazkvalificētu faktiski ir neiespējami.

Ministre atzina, ka viens no lielākajiem izaicinājumiem ir sasniegt tos jauniešus, kuri nemācās, nestrādā, nereģistrējas NVA un nav motivēti iekļauties darba tirgū.

Visu rakstu Miljoni jauniešiem bezdarbniekiem lasiet pirmdienas laikrakstā Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas