Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

3 apdrošinātāju ieteikumi drošākām Līgo brīvdienām

Latvijas Apdrošinātāju asociācijas sagatavotie padomi drošākai līgošanai.

Visvairāk atlīdzību Līgo svētkos pēdējo gadu laikā pieteikts par zaudējumiem, kas radīti transporta līdzekļu un mājokļu īpašniekiem, kā arī saistībā ar dažādām traumām neuzmanīgas rīcības dēļ. Šogad sinoptiķi sola saulainu, sausu laiku, tāpēc Latvijas Apdrošinātāju asociācija aicina jo īpaši padomāt par drošību garajās svētku brīvdienās.

Nepārvērtē savas spējas – nelec pāri ugunskuram un nedejo liesmu tuvumā

Lai gan katru gadu līgotājus aicina būt piesardzīgiem, kurinot ugunskurus un lecot tiem pāri, nemainīgi tiek gūtas traumas tieši šo tradicionālo aktivitāšu dēļ. Diemžēl aktuālas ir arī nopietnas traumas saistībā ar lēkšanu ūdeni uz galvas – nepārvērtējiet savas spējas un neļaujiet to darīt arī saviem tuviniekiem un draugiem. 

Kopumā apdrošinātāju apkopotā informācija liecina, ka, iestājoties siltam laikam, pieteikto atlīdzību skaits par dažādām gūtajām traumām gandrīz dubultojas.

Īpašu piesardzību ievēro, braucot lielveikalu tuvumā un pa zemes ceļiem

Gatavojoties svētkiem, vislielākais cilvēku pieplūdums parasti vērojams lielveikalos, tāpēc likumsakarīgi arī pieaug transporta līdzekļu sadursmju skaits stāvlaukumos. Tiek noskrāpēti blakus esošie spēkrati, nolauzti spoguļi, kā arī gūti auto bojājumi, uzbraucot uz apmalēm vai neuzmanīgi braucot atpakaļgaitā. Tāpat arī šajā svētku laikā parasti pieaug atlīdzību skaits par bojātiem vējstikliem, kas saistīts ar braukšanu pa zemes ceļiem – cieniet viens otru, ievērojot piemērotu braukšanas ātrumu un distanci.

Dodoties prom no pilsētas, parūpējies par mājokļa pieskatīšanu

Zaudējumus nekustamajam īpašumam Līgo laikā visbiežāk nodara zagļi, zinot, ka šajā laikā daudzi atstāj savus mājokļus neuzraudzītus un dodas uz svinībām vairāku dienu garumā ārpus pilsētas. Apdrošinātāji iesaka neatvieglot garnadžu dzīvi un nedalīties ar brīvdienu plāniem sociālajos tīklos, kā arī palūgt kādam no kaimiņiem vai draugiem pieskatīt mājokli. 

Atlīdzības tiek pieteiktas arī par zibens un ugunsgrēku izraisītiem zaudējumiem mājoklim, un kopumā nekustamā īpašuma apdrošināšanā svētku laikā parasti tiek izmaksāts lielāks atlīdzību apjoms, salīdzinot ar citiem apdrošināšanas veidiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas