Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

59% iedzīvotāju prognozē pašreizējās koalīcijas darbu līdz pat Saeimas vēlēšanām

Vairāk nekā puse (59%) Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem prognozē, ka pašreizējā koalīcija, kuras sastāvā ietilpst „Vienotība”, „Reformu partija”, nacionālā apvienība „Visu Latvijai!”-„Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" un seši neatkarīgie deputāti strādās līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām 2014.gadā.

To atklāj pētījumu aģentūras TNS februārī veiktais pētījums.

Pretējās domās ir piektā daļa (21%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju, kuri uzskata pa pašreizējā koalīcija nenostrādās līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām (5% - noteikti nē; 16% - drīzāk nē).

TNS sabiedrības uzvedības pētījumu eksperte Dace Goško komentē, ka salīdzinoši biežāk negatīvas prognozes par pašreizējās koalīcijas darbu izsaka citas tautības pārstāvji, kas varētu būt skaidrojams ar kopumā salīdzinoši mazāku atbalstu pašreizējai koalīcijai cittautiešu vidū. Savukārt salīdzinoši biežāk par koalīcijas spēju nostrādāt līdz Saeimas vēlēšanām ir pārliecināti iedzīvotāji ar personīgajiem ienākumiem virs 300 latiem mēnesī.

15% aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā. Savukārt 5% iedzīvotāju neinteresē jautājumi par koalīcijas darbu vai arī viņi neseko līdzi šiem jautājumiem.

Aptauju pētījumu aģentūra TNS veica sadarbībā ar telekompāniju LNT, laikā no 2013.gada 5. līdz 7. februārim internetā aptaujājot 750 ekonomiski aktīvos Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas