Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

66% iedzīvotāju uzskata, ka taksometru šoferi Latvijā krāpj ārvalstu ceļotājus

66% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka taksometru šoferi Latvijā krāpj ārvalstu tūristus, bet tikai 9% atzina, ka ir paši apkrāpti ārzemju ceļojumu laikā, secināts Baltijā vadošā pasažieru pārvadājumu uzņēmumu _Lux Express _veiktajā pētījumā par ceļošanas paradumiem.Katrs trešais jeb 28% respondentu norādīja, ka nepieciešams ieviest stingrāku regulējumu taksometru kompānijām, vēl 24% uzskata, ka būtu jāveic vairāk kontrolējošas pārbaudes.

Gandrīz 15% rosina valstī definēt uzticamos taksometru pakalpojumu sniedzējus, tādejādi mazinot krāpšanas riskus. Tikai 2% aptaujāto norādīja, ka ārvalstu ceļotāji Latvijā netiek krāpti, katrs trešais jeb 31% atzina, ka grūti novērtēt esošo situāciju.

45% tūristu no Latvijas savos ārvalstu braucienos neizmanto taksometru pakalpojumus. Katrs trešais jeb 30% atzina, ka ārvalstu taksometru vadītāji ir bijuši godīgi, sniedzot savus pakalpojumus.

Tikai 9% Latvijas ceļotāju pauda pārliecību, ka taksometru šoferi ir viņus apkrāpuši, norādot, ka taksometra vadītājs ir izvēlējies garāku maršrutu vai paprasījis vairāk naudas, nekā būtu bijis nepieciešams. Savukārt 15% norādīja, ka grūti novērtēt situāciju, liecina aptaujas dati.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas