Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Aldaris skaidrību par darbinieku atlaišanu sola oktobrī

Skaidrība par izmaiņām uzņēmuma struktūrā un darbinieku iespējamu atlaišanu būs oktobra vidū, pēc ceturtdien notikušās AS Aldaris vadības un arodbiedrības tikšanās biznesa portālam Nozare.lv atzina abu pušu pārstāvji.

Kā norādīja Aldaris komunikāciju direktore Laura Krastiņa, vadība izklāstījusi savu redzējumu par uzņēmuma attīstību, kā arī uzklausīja darbinieku viedokli un vienojās par turpmākajiem darbības soļiem un tikšanās laikiem.

"Plānojam, ka konsultācijas par darbiniekiem labvēlīgāko risinājumu tiks pieņemts, vēlākais, līdz oktobra vidum, kad varēsim sniegt konkrētākas ziņas par izmaiņām uzņēmuma organizatoriskajā struktūrā," sacīja Krastiņa.

Viņa apliecināja, ka darbiniekiem, kurus varētu skart atlaišana sakarā ar ražošanas sašaurināšanu, plānots līdzās esošajām likuma prasībām piedāvāt plašu finansiālo un sociālo atbalstu, jaunas darba iespējas citos Carlsberg grupas un vietējos ražošanas uzņēmumos, kā arī papildu apmācību un darbā iekārtošanu.

"Turklāt tuvāko dienu laikā tiks izsludināts iekšējais konkurss uz jaunajām vakancēm vēsturiskajā alus darītavā," norādīja uzņēmuma pārstāve,

Savukārt Aldara arodbiedrības vadītāja Inga Ozola atzina, ka sagaida no vadības doto solījumu turēšanu.

"Plašāk par konkrētiem plāniem un piedāvājumiem varēsim runāt pēc konsultāciju noslēgšanās, taču sagaidām, ka vadība turēs šodien darbinieku sapulcē pausto apņemšanos par labākā risinājuma atrašanu tiem darbiniekiem, kurus skars plānotās pārmaiņas," sacīja Ozola.

Viņa arī atzina, ka situācija "ir sarežģīta, bet ir jābūt konstruktīviem un jāatrod labākais risinājums darbiniekiem".

"Līdz šim uzņēmuma vadība ir pildījusi savus solījumu, tādēļ ceram, ka tā būs arī šoreiz," sacīja arodbiedrības vadītāja.

Diena.lv jau ziņoja, ka Aldaris nolēmis koncentrēties uz ekskluzīvo augstākās kvalitātes un premium alus šķirņu brūvēšanu, tādēļ plastmasas pudeļu (PET) ražošanu paredzēts pārcelt ārpus Latvijas uz citām Carlsberg grupas alus darītavām Eiropā. Pārmaiņu rezultātā tiks izveidotas arī jaunas darbavietas, tomēr kopējais darbinieku skaits uzņēmumā samazināsies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas