Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Maxima beidzot atvainojas

Maxima īpašnieki beidzot pauž visdziļāko atvainošanos un nožēlu par to, ka kompānija nedarīja visu iespējamo, lai novērstu Maxima XX Priedaines ielā 20 mājas sabrukšanu. Tāpat arī uzņēmuma akcionāri atvainojas par to, ka nespēja izglābt darbiniekus un pircējus, ka gāja bojā glābēji, otrdien preses konferencē sacīja Maxima akcionārs un Zolitūdes traģēdijas krīzes vadības grupas vadītājs Igns Staškevičs.

Viņš arī izteica atvainošanos par maldinošo komunikāciju un aizvainojošiem izteikumiem no Maxima pārstāvju puses pagājušajā nedēļā. Tieši tāpēc arī esot nomainīta SIA Maxima Latvija vadība un Gintaram Jasinskam netiks piedāvāts cits darbs Maxima grupā. 

Staškevičs arī norādīja uz kļūdām - Maxima grupa augusi ļoti strauji un agresīvi, un izaugsmes gaitā piemirsusi par svarīgām vērtībām, tostarp – attieksmi pret darbiniekiem. Tomēr viņš pauda pārliecību, ka Maxima ir sākusi būtiskas pārmaiņas, un, ka uzņēmums darīs visu, lai uzlabotu Maxima darbinieku darba drošību un apstākļus.

Darbinieku algu pieaugums gan netika uzreiz solīts, taču tika solītas izmaiņas attieksmē pret darbiniekiem. No Maxima menedžeru un vadības puses ikvienā līmenī netiks pieļauta nekāda arogance un augstprātība pret darbiniekiem.

Staškevičs uzsvēra, ka Maxima pildīs visas saistības pret Zolitūdes traģēdijā cietušajiem un solītās kompensācijas tiks izmaksātas. 

Diena.lv jau vēstīja, ka novembra beigās pēc akcionāru lēmuma no ieņemamā amata Jasinsks atbrīvots. Viņš iepriekš preses konferencē norādījis: "Jāatkāpjas tiem, kas jūtas vainīgi, bet mēs nejūtamies nedz politiski, nedz juridiski atbildīgi par notikušo."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas